Uutuuskirja: Vesa-Matti Loiri tapaili nuorena Helena Lindgrenia – oli samaan aikaan naimisissa

Vesa-Matti Loiri kertoo uutuuskirjassa suhteestaan Helena Lindgreniin.

Vesa-Matti Loiri muistelee torstaina 12. syyskuuta julkaistussa Loiri-kirjassaan (Otaava) suhdettaan laulaja ja meikkitaiteilija Helena Lindgreniin. Loiri ja Lindgren tutustuivat vuonna 1976, kun Lindgrenille tarjottiin pientä sivuosaa elokuvassa Lottovoittaja Uuno Turhapuro. Tuolloin 19-vuotias Lindgren vielä tunnettiin Helena Holopaisena

Loiri oli kiinnittänyt huomiota Lindgreniin huomattuaan tämän kuvia Jaana-lehden mallikilpailussa. Hän soitti naiselle ja ehdotti tapaamista. Myöhemmin he tapasivat kotibileissä, jossa Loiri teki Lindgreniin vaikutuksen soittamalla huilua.

– He päätyivät yhteiseen vuoteeseen ja alkoivat tapailla silloin tällöin, kirjassa kerrotaan.

Loiri oli tuolloin naimisissa Mona Loirin kanssa. Rouva Loiri ja Lindgren tapasivat, ja tapaamisen päätteeksi hän lahjoitti Lindgrenille villapaidan.

Loirin ja Lindgrenin suhde hiipui nopeasti. Lindgren vieraili Loirin luona Turussa ja huomasi paluumatkalla miehen olevan vetäytyvä ja hiljainen.

– Siihen suhde sammui. Kun Loiri ja Lindgren myöhempinä vuosikymmeninä sattumalta tapasivat, he halasivat, kirjassa kerrotaan.  

Jari Tervon Loiri.-kirja (Otava) julkaistiin torstaina 12. syyskuuta.

 

Lue myös:

    Uusimmat