Uutta tietoa Ylitornion heitteillepanosta – näin poliisi kuvailee lapsen löytöhetkeä

Heitteillepanosta epäiltyä miestä on päästy kuulustelemaan ja hän on päässyt pois poliisivankilasta. Viikonloppuna poliisi kertoi epäilevänsä heitteillepanoa tapauksessa, jossa nelivuotias lapsi oli jätetty yksin autoon useaksi tunniksi metsätien varrelle Ylitornion Susivaaralla.

Poliisi epäilee 39-vuotiasta oululaismiestä 4-vuotiaan lapsensa heitteillepanosta. Tapauksessa ei tutkita muita mahdollisia rikosnimikkeitä.

Tapahtumat saivat viikonloppuna alkunsa, kun myöhään lauantai-iltana lapsen äiti ilmoitti poliisille, ettei perheen 4-vuotias lapsi ollut saapunut sovitusti kesälomapaikalle Ylitorniolle.

Poliisi selvitti 39-vuotiaan miehen auton sijainnin ja löysi lapsen autosta kello yhdeltä yöllä. Lapsen kerrotaan olleen tapahtumahetkellä peloissaan ja kylmissään. Autossa oli myös kaksi perheen koiraa. Lapsella ei ollut autossa ruokaa tai juomaa.

Lapsi lämmitteli poliisiautossa

Lapin poliisilaitoksen rikoskomisario ja tapauksen tutkinnanjohtaja Miska Sillanpää kertoo MTV:lle, että tilanteesta ei koitunut lapselle fyysistä vahinkoa.

– Fyysistä vahinkoa ei ollut todettavissa. Lapsi oli löydettäessä peloissaan, mutta päästyään poliisiautoon lämmittelemään, oli hyvin nopeasti alkanut jutella poliisipartiolle. Tilanne oli lapselle jännä paikka, Sillanpää kuvailee

Poliisi löysi lapsen isän kello viideltä aamulla kauempaa maastosta. Miehen vointia kuvailtiin viikonlopun poliisitiedotteessa sekavaksi ja hänen kerrotaan käyneen sairaalassa tutkittavana ennen kiinniottoa poliisivankilaan.

Poliisi on miehen voinnista muutoin melko vaitonainen.

– Hän oli kuulustelukunnossa, eli lain mukaan tietyt kriteerit täyttyvät. Silloin ei voi olla esimerkiksi päihtynyt.

Lain mukaan päihtyneen kuulustelu on lähtökohtaisesti kiellettyä, mikäli päihtymyksen voidaan ajatella vaikuttavan hänen ymmärrykseensä kuulustelun merkityksestä. Poikkeuksena rikokset, joiden selvittäminen vaarantuisi ilman kuulustelua.

Video: Jos henkilö katoaa, toimi näin!

Jos henkilö katoaa, toimi näin! 0:48

Lue myös:

    Uusimmat