Uusi käänne Kalasataman murhajutussa

Sellipuheet: Helsingin Kalasatamasta löytyi ruumis keskeltä katua - epäiltyä ei ole tavoitettu 4:06
Katso videolta: Rikospaikka vieraili Kalasatamassa ruumiin löytöpaikalla syyskuussa

Yksi Kalasataman neljästä murhaepäillystä on päästetty vapaaksi. 

34-vuotias nainen vapautui tutkintavankeudesta eilen. Vapauttamisesta päätti murhajutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio

Nainen määrättiin tutkintavankeuteen viime kuussa yhdessä kolmen muun murhaepäillyn kanssa. Koko nelikon uskottiin liittyvän loppukesästä Helsingin Kalasatamassa tapahtuneeseen henkirikokseen. 

MTV Uutiset ei tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kertomaan, mistä syystä poliisi päätyi vapauttamaan 34-vuotiaan naisen. 

Tiedossa ei ole, epäilläänkö naista vielä jostain rikoksesta. 

Jutun kolme muuta epäiltyä ovat MTV Uutisten tietojen mukaan edelleen vangittuna murhasta epäiltynä. 

Murhasta epäillään siis yhä ainakin 27- ja 29-vuotiaita miehiä sekä 28-vuotiasta naista. Nuoremmalla miehellä sekä naisella on runsaasti aiempaa rikostaustaa.

Myös huumausainerikosepäily

Henkirikos valkeni viranomaisille varhain aamuyöstä 20. elokuuta, kun Helsingin Kalasataman Capellan puistotieltä löydettiin kuollut mies. Mies makasi keskellä ajorataa. 

Henkirikostutkinnan alkuvaihe oli poliisille kaikesta päätellen haasteellinen, sillä henkirikoksesta epäillyt henkilöt löydettiin vasta noin kaksi kuukautta tapahtuneen jälkeen. 

Myös rikosnimike vaihtui matkalla taposta murhaksi.

– No sen on kohtuullisen pitkä aika ja johtuu siitä, että tapaus oli suhteellisen hankala selvittää. Mies löytyy kuolleena kadulta aamuyöstä, eikä ollut todistajia eikä muuta tietoa, ennen kuin saatiin selvitettyä asiaa, tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kommentoi MTV Uutisille aiemmin.

Larkio on pysytellyt vaitonaisena jutun muista yksityiskohdista. Esimerkiksi henkirikoksen epäiltyä tekotapaa tai motiivia ei ole avattu julkisuuteen ollenkaan.

Asian on arveltu liittyvän jollain tapaa huumeisiin. 

Julkisista lähteistä saatavilla olevien tietojen perusteella poliisi epäileekin 29-vuotiasta miestä sekä 28-vuotiasta naista murhan lisäksi huumausainerikoksesta. 

Huumausainerikoksen uskotaan tapahtuneen samana päivänä henkirikoksen kanssa. 

Temptation Island -osallistuja ja vankilakarkuri

Henkirikosepäily on saanut runsaasti julkisuutta paitsi synkän luonteensa vuoksi, myös siitä syystä, että epäillyistä miehistä nuorempi osallistui aiemmin tosi-tv-sarja Temptation Island Suomeen. 

Mies on ollut myös kohuotsikoissa aiemmin. Hänet on tuomittu muun muassa entisen seurustelukumppaninsa pahoinpitelystä.

Otsikkoihin on noussut erikseen myös murhasta epäilty 28-vuotias nainen, joka karkasi Hämeenlinnan vankilasta viime kuussa.

Asia huomattiin nopeasti ja poliisi otti naisen kiinni reilun tunnin pakomatkan päätteeksi. Nainen palautettiin tutkintavankeuteen. 

Kalasataman murhasta epäilty nainen karkasi Hämeenlinnan vankilasta 1:24
Katso videolta: Tämä murhaepäillyn vankilapaosta tuoreeltaan tiedettiin. 

Lue myös:

    Uusimmat