Kalasataman murhasta epäilty nelikko vangittiin vasta kaksi kuukautta uhrin löytymisen jälkeen – tutkinnanjohtaja kertoo nyt syyn

Kaikki neljä Kalasataman surman epäiltyä vangittiin – tämä tapauksesta tiedetään nyt 4:27
Kaikki neljä Kalasataman surman epäiltyä vangittiin – tämä tapauksesta tiedetään nyt

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään kaksi miestä ja kaksi naista todennäköisin syin epäiltyinä Kalasataman murhasta. Helsingin poliisissa henkirikoksen tutkinta jatkuu nyt kuulusteluilla.

– Kaikkia epäiltyjä tullaan kuulustelemaan lähipäivinä. Ennen vangitsemisoikeudenkäyntiä kaikki on kuulusteltu kertalleen, tutkinnanjohtaja Jukka Larkio Helsingin poliisista kommentoi MTV Uutisille vangitsemisten jälkeen.

Poliisi uskoo, että henkirikos voi liittyä huumausaineisiin, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Epäilty murha paljastui 20. elokuuta, kun kuollut mies löytyi yöaikaan keskeltä ajorataa Helsingin Kalasatamasta. Poliisi otti henkirikoksesta epäillyn nelikon kiinni alkuviikosta ja nyt heidät vangittiin.

Henkirikoksen paljastumisen ja epäiltyjen tekijöiden kiinnijäämisen välillä ehti vierähtää kaksi kuukautta. Miksi näin?

– No sen on kohtuullisen pitkä aika ja johtuu siitä, että tapaus oli suhteellisen hankala selvittää. Mies löytyy kuolleena kadulta aamuyöstä, eikä ollut todistajia eikä muuta tietoa, ennen kuin saatiin selvitettyä asiaa.  Larkio kuvailee tutkintaa.

– Mutta kyllä tämä on ollut erittäin aktiivista tutkinnassa sen parin kuukauden aikana, mitä olemme tehneet tätä tutkintaa.

Larkio ei ota kantaa siihen, mikä johdatti poliisin epäiltyjen jäljille.

Poliisi tutki henkirikosta ensin tappona, mutta kovensi rikosnimikkeen myöhemmin murhaksi. Katso videolta

, miksi poliisi päätyi pitämään rikosta murhana.

Lue myös:

    Uusimmat