Mainos

Uusi kampaus − uusi ihminen

Kyllästyttääkö näyttää joka päivä samalle − pikainen nuttura, helppo ponnari tai aina sama suihkusta suoraan -tukka? Etsitkö uudistusta, mutta et oikein tiedä, uskaltaisitko?

Kampausta vaihtaessa lookin ei tarvitse olla paljoakaan edellisestä poikkeava, kun se jo huomataan. Juuri nyt esimerkiksi trendikkäät otsahiukset ovat helppo ratkaisu. Otsatukka tuo kasvot kauniisti esiin ja uusi reipas ulkonäkö antaa potkua koko elämään. Muodonmuutoksen jälkeen peilistä katselee kuin uusi ihminen.

Huomio hiuksiin

Hiukset ovat naisen kruunu, sanotaan. Vanha viisaus osuu pitkälti oikeaan, sillä hyvä tai huono kampaus joko pelastaa tai pilaa helposti koko lookin. Ei auta, jos menet työhaastatteluun siisteimmässä puvussasi, jos hiukset ovat pelkkää takkupesää.

Hiukset leimaavat persoonastamme ulospäin välittyvää viestiä enemmän kuin usein tulemme ajatelleeksikaan. Paljonpuhuvaa on esimerkiksi se, kuinka usein pyydettäessä kuvailemaan jotakin henkilöä aloitamme juuri hiusten kuvailulla. Miia on se ruskeatukkainen, Sarilla on vaalea poninhäntä.

Sama pää joka päivä?

Aamuisessa lähtökiireessä on aivan liian helppo tehdä samat ratkaisut joka päivä. Yhtä helposti joka kerta tulee menneeksi samaan kampaamoon ja pyytäneeksi samanlaisen leikkauksen kuin edelliselläkin kerralla − tai saman värjäyksen, saman permanentin.

Mutta haluatko todella näyttää samalta päivästä toiseen, vuodesta toiseen? Sopiiko sama kampaus kenellekään vuodesta toiseen? Se, mikä näytti reippaalta abitytön kutreissa, ei välttämättä sovi enää kolmekymppiselle.

Luota ammattilaisen silmään

Kampaajan työtä ei tee kuka tahansa, vaan hiuksia leikkaa aina alan koulutuksen saanut henkilö. Ammattilainen tietää mitä tekee ja kouliintunut silmä hahmottaa pään muodot ja kasvonpiirteet aivan toisella tavalla kuin maallikko. Hyvä kampaaja seuraa alan trendejä ja tekniikoita ja osaa soveltaa niitä työhönsä tavallistenkin asiakkaiden kohdalla. Entä jos seuraavalla kampaamokäynnillä uskaltaisikin antaa tekijälle vapaat kädet?

Kampaajasuhde on aina tietynlainen luottamussuhde, joten asiakkaan kannattaa toki miettiä hetki, kenen tuoliin istuu sanoen ”tee mitä vain”. Pitkäaikaisen vakiokampaajan luo voi mennä luottavaisin mielin, mutta jos on kyse uudesta paikasta, on fiksua kuunnella tuttavapiirin kokemuksia. Jos huomaat tutulla onnistuneen muodonmuutoksen, kysy missä ja kuka sen on tehnyt. Puskaradio tietää parhaat paikat.

Mikään ei estä tekemästä syrjähyppyä luottokampaajan luota välillä naapuripuotiinkin. Hyvän kampaamon löytyessä asiakassuhteesta tulee usein uskollisuussuhde, mutta mikään tai kukaan ei pakota sitä sellaiseksi. Kampaamoa saa vaihtaa

Etsi aktiivisesti ideoita

Selaile lehtiä, katso televisiota, tarkkaile kaupungilla toisten kampauksia. Paina ideat mieleen, tai jos mahdollista, ota kuva talteen. Trendit korostavat nyt luovuutta ja oman yksilöllisyyden esiintuomista. Ideoita on kaikkialla, niistä on vain realistisella katseella suodatettava itselleen sopivimmat. Kaikille ei käy sama kampaus. Kasvojen muodot ovat erilaisia, hiuslaadut vaihtelevat ja väri, joka toisen kasvoja vasten hehkuu kirkkaana, voi toisen hiuksissa näyttää harmaalta ja hailealta.

Klassiset leikkaukset, kuten polkkatukat ja muut vahvan naiselliset leikkaukset, ovat nyt muodikkaita. Väreistä erilaisia punaisia nähdään paljon, eikä vahvojakaan sävyjä tarvitse arastella. Kontrasteja saa olla, mutta liikaa palkkimaisuutta vältetään ja monisävyvärjäykset toteutetaan liu’uttamalla. Selkeät ja vahvat otsahiukset kuuluvat kauden tärkeimpiin trendeihin. Suoralinjaisen otsatukan voi yhdistää mihin tahansa peruspituuteen.

Muutos lähtee hiuksista

Kampaajakäynti voi toimia katalysaattorina kokonaiselle muutosten sarjalle. Uusi tukka saa aivan vaivihkaa ryhdin kohenemaan ja ilmeen piristymään. Peiliin vilkaistessa hymy on normaalia herkemmässä. Koko muuhun olemukseen tulee kiinnitettyä ainakin hetken verran tavallista enemmän huomiota. Kun tukka on uusi, on myös meikkaustyyliä samalla luonteva päivittää ja vaatekaapin sisältöäkin katsoo aivan uusin silmin. Ryhdy rohkeasti muutosleikkiin, kevät on sille juuri oikea aika!

Teksti: Riikka Krenn

Kuvat: Tigi ja Wella

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.