Ranskan johtavan ravitsemusasiantuntijan Jean-Michel Cohenin kehittämä Pariisilainen dieetti on kolmivaiheinen dieetti, joka lupaa pysyvän vastauksen painonhallintaan. Tässä dieetissä myös makunautinnot ovat sallittuja.
Pastaa ja pizzaa, ohukaisia ja grillattua juustoleipää? Ranskan johtava ravitsemustieteilijä Jean-Michel Cohen on kehittänyt ruokavalion, joka on auttanut yli kahta miljoonaa laihduttajaa eri puolilla maailmaa saavuttamaan ihannepainonsa ja pysymään siinä. Noudattamalla pariisilaista dieettiä saa nauttia terveellisiä ja tasapainoisia, mutta silti herkullisia aterioita.
– Jotta painonpudotusohjelma toimisi, se ei saa tuntua dieetiltä. Muuttuakseen elämäntavaksi sen täytyy olla nautinnollinen, kestävä ja joustava, Cohen toteaa.
Jyrkkä ei ihmedieeteille
Cohenin tuoreen Pariisilainen dieetti -teoksen kolmivaiheinen painonpudotusohjelma sisältää helppoja ruokaohjeita, hyödyllisiä vinkkejä ja käytännöllisiä muistilistoja, joiden avulla voi pudottaa ylimääräiset kilot ja pitää ne poissa. Cohen vastustaa jyrkästi ihmedieettejä, joiden jälkeen kilot väistämättä palaavat takaisin. Hänen kokonaisvaltainen lähestymistapansa huomioi ne fyysiset, psykologiset ja kulttuuriset tekijät, jotka vaikuttavat kykyymme hallita suhdettamme ruokaan.
Pariisilainen dieetti sallii satunnaiset lankeamiset herkutteluun, kunhan ne korvataan etu- ja jälkikäteen. Cohenin idioottivarmalla ostostaktiikalla ja dieetin luontaisella joustavuudella on helppo jatkaa laihduttamista, kunnes saavuttaa oman tavoitepainonsa. Kiloja putoaa jopa viisi kuukaudessa.Pariisilaisessa ruokavaliossa korostuvat ranskalaisen ruokakulttuurin parhaat puolet: tuoreet ainekset, päivän mittaan nautittujen ruokamäärien tasapaino ja aterioiden oikea ajoitus.
