Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Uuniperunasta on moneksi

kolme pikku porkkanaa
kolme pikku porkkanaaLihatiedotus,Kuva: Sanna Peurakoski, Stu
Julkaistu 09.01.2003 18:25

Uuniperuna on vaivaton vaihtoehto moneen hetkeen. Suuret Rosamunda ja Van Gogh -perunat kypsyvät uunin lämmössä sillä aikaa kun käyt vaikka hiihtolenkillä. Sisään tultaessa täyteläinen perunan tuoksu kutsuu herkuttelemaan.

Tee näin: Pese iso uuniperuna ja laita kuumaan uuniin ilman foliota suoraan ritilälle. Kypsennä uuniperunaa 180-200 asteisessa uunissa perunan koosta riippuen 1-1,5 tuntia. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla. Ota kuuma peruna lautaselle ja keskity viillon tekoon. Tee ristiviilto ja purista perunaa, jotta saat viiltokohdan aukeamaan.

Uuniperunatäytteet kasviksista

kolme pikku porkkanaa
kolme pikku porkkanaaCopyright Alma Media Oyj 2000

Porkkanatäyte:
(10 annosta)

750 g porkkanoita
vettä, suolaa
3-5 rkl makeaa ja vahvaa chilikastiketta
jauhettua muskottipähkinää

Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta porkkanapalat karkeaksi soseeksi. Mausta chilikastikkeella ja muskottipähkinällä.

Parsakaali-yrttitäyte:
(10 annosta)

parsakaaliparsakaaliCopyright Alma Media Oyj 2000

650 g parsakaalia
100 g purjon valkoista osaa
5-8 valkosipulin kynttä
vettä, suolaa
mustapippurirouhetta
tuoreyrttisilppua (esim. oregano ja basilika)

Kypsennä (al dente) pilkotut parsakaalinpalat, paloiteltu purjo ja kuoritut valkosipulin kynnet suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta kasvikset karkeaksi soseeksi. Mausta mustapippurirouheella ja tuoreyrttisilpulla.

Lisää aiheesta:

Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa""Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasianKahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • Eilen08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"