Uuniperunasta on moneksi

Uuniperuna on vaivaton vaihtoehto moneen hetkeen. Suuret Rosamunda ja Van Gogh -perunat kypsyvät uunin lämmössä sillä aikaa kun käyt vaikka hiihtolenkillä. Sisään tultaessa täyteläinen perunan tuoksu kutsuu herkuttelemaan.

Tee näin: Pese iso uuniperuna ja laita kuumaan uuniin ilman foliota suoraan ritilälle. Kypsennä uuniperunaa 180-200 asteisessa uunissa perunan koosta riippuen 1-1,5 tuntia. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla. Ota kuuma peruna lautaselle ja keskity viillon tekoon. Tee ristiviilto ja purista perunaa, jotta saat viiltokohdan aukeamaan.

Uuniperunatäytteet kasviksista

Porkkanatäyte:
(10 annosta)

750 g porkkanoita
vettä, suolaa
3-5 rkl makeaa ja vahvaa chilikastiketta
jauhettua muskottipähkinää

Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta porkkanapalat karkeaksi soseeksi. Mausta chilikastikkeella ja muskottipähkinällä.

Parsakaali-yrttitäyte:
(10 annosta)

650 g parsakaalia
100 g purjon valkoista osaa
5-8 valkosipulin kynttä
vettä, suolaa
mustapippurirouhetta
tuoreyrttisilppua (esim. oregano ja basilika)

Kypsennä (al dente) pilkotut parsakaalinpalat, paloiteltu purjo ja kuoritut valkosipulin kynnet suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta kasvikset karkeaksi soseeksi. Mausta mustapippurirouheella ja tuoreyrttisilpulla.

Lue myös:

    Uusimmat