Uuniperunasta on moneksi

Jauheliha-punajuurikastike sopii uuniperunan täytteeksi, nokare smetanaa tai ran
kolme pikku porkkanaaLihatiedotus,Kuva: Sanna Peurakoski, Stu
Julkaistu 09.01.2003 18:25

Uuniperuna on vaivaton vaihtoehto moneen hetkeen. Suuret Rosamunda ja Van Gogh -perunat kypsyvät uunin lämmössä sillä aikaa kun käyt vaikka hiihtolenkillä. Sisään tultaessa täyteläinen perunan tuoksu kutsuu herkuttelemaan.

Tee näin: Pese iso uuniperuna ja laita kuumaan uuniin ilman foliota suoraan ritilälle. Kypsennä uuniperunaa 180-200 asteisessa uunissa perunan koosta riippuen 1-1,5 tuntia. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla. Ota kuuma peruna lautaselle ja keskity viillon tekoon. Tee ristiviilto ja purista perunaa, jotta saat viiltokohdan aukeamaan.

Uuniperunatäytteet kasviksista

kolme pikku porkkanaakolme pikku porkkanaaCopyright Alma Media Oyj 2000

Porkkanatäyte:
(10 annosta)

750 g porkkanoita
vettä, suolaa
3-5 rkl makeaa ja vahvaa chilikastiketta
jauhettua muskottipähkinää

Keitä kuoritut ja pilkotut porkkanat kypsiksi suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta porkkanapalat karkeaksi soseeksi. Mausta chilikastikkeella ja muskottipähkinällä.

Parsakaali-yrttitäyte:
(10 annosta)

parsakaaliparsakaaliCopyright Alma Media Oyj 2000

650 g parsakaalia
100 g purjon valkoista osaa
5-8 valkosipulin kynttä
vettä, suolaa
mustapippurirouhetta
tuoreyrttisilppua (esim. oregano ja basilika)

Kypsennä (al dente) pilkotut parsakaalinpalat, paloiteltu purjo ja kuoritut valkosipulin kynnet suolavedessä. Kaada keitinliemi pois ja soseuta kasvikset karkeaksi soseeksi. Mausta mustapippurirouheella ja tuoreyrttisilpulla.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle