Uudet kaihtimet ja pimennysverhot

Kevätaurinko on ihana asia, mutta ei paistaessaan silmiin koko ikkunan täydeltä! Joko olet tutustunut modernien kaihtimien uusiin, käyttömukavuutta lisääviin ominaisuuksiin – ja upeaan ulkonäköön?

– Nykyaikaisilla kaihtimilla lisäät myös kotisi mukavuutta ja turvallisuutta, sanoo Helsingin Töölössä sijaitsevan Kaihdin Shopin yrittäjä Sirpa Tuhkanen.

– Valo pääsee sisään, mutta häikäisy ja liiallinen kuumuus jäävät ulkopuolelle. Suurimmassa osassa nykyisistä kaihtimista on sataprosenttinen haitallisten UV-säteiden suojaus, ja kaihtimet on käsitelty paloturvallisiksi.

Niille joiden on hankala nukkua yhä lisääntyvässä valossa, on tarjolla erilaisia puolipimentäviä tai täyspimentäviä kaihtimia. Valoisaan makuuhuoneeseen nämä ovatkin ehdoton valinta! Haluttaessa kaihtimiin voidaan vielä lisätä alumiiniset sivuprofiilit, jolloin saavutetaan vielä suurempi peittävyys.

Kasettimallia kysytään erityisen paljon. Kasetin kotelon etureuna voidaan myös päällystää verhon kankaalla, jolloin vaikutelmasta saadaan pehmeämpi ja sisustuksellisempi.

– Nykyiset kaihtimet ovat valovuosien päässä entisistä malleista, sanoo Tuhkanen esitellen herkullisia kaihdinratkaisuja mallikirjoista.

Valovuosien päässä vanhasta

Kaihdin Shopista saa paitsi kaihtimia ja erilaisia verhoratkaisuja, myös verhotankoja ja muita alan tarvikkeita, kuten erkkerin mukaan taivutettuja kiskoja erkkeri-ikkunoihin. Liikkeessä tehdään myös korjauksia vanhoihin kaihtimiin.

Hyllyihin on pinottu asiakkaan valittavaksi keväisiä, heleänvärisiä pellavaverhokankaita. Yksivärisistä kankaista sekä ruutu-, raita- ja kukkakuviollista kankaista saa teetettyä vaikka yhteensopivat kaihtimet ja sivuverhot.

Liikkeeseen ripustetuissa kaihtimien kokeilumalleissa on puolestaan esillä monenlaisia uusia, käyttöä helpottavia yksityiskohtia.

– Nykyaikaiset ohuet, pehmeät kaihdinkankaat ovat upeine väreineen ja kuoseineen yhtä hyvin sisustuselementti kuin varjostuskeinokin, kertoo Tuhkanen. Paitsi kaihtimiksi, kankaat taipuvat yhtä hyvin myös laskos- ja paneeliverhoiksi.

– Rullaverhoissa kangas on nykyisin lukittu paikalleen, joten verhon voi nykyisin huoletta kelata loppuun, Tuhkanen mainitsee ja näyttää vielä, miten modernin rullaverhon kelaaminenkin onnistuu kummin päin vain

Veikeä uutuus kaihtimissa on "Magic light" -nimellä tunnettu rullaverho, jossa ohuempi ja paksumpi kudos vuorottelevat raitamaisesti. Kelaamalla verhoa eri asentoihin saadaan eripaksuisia osia osumaan päällekkäin, ja näin valon määrää voi todellakin säädellä taianomaisesti!

Moottoroitua mukavuutta

Jos ongelmana on erityisen leveä ikkuna, siihenkin löytyy ratkaisu: uudella mekanismilla kaksi erillistä sälekaihdinyksikköä voidaan kytkeä sarjaan, jolloin kaihdinten väliin jää vain pieni rako.

– Valikoimista löytyy myös radio-ohjauksella varustettuja, lähes äänettömiä moottoroituja kaihtimia, sanoo Tuhkanen ja lisää, että hänestä kaihdinvalmistajista kotimainen Apollo on valmistajien aatelia. – Se on myös ainoa Suomessa toimiva valmistaja, joka antaa rullamekanismilleen jopa viiden vuoden takuun.

– Apollolta saa myös turvalukon rullakaihtimen ketjun päähän. Sitä käytettäessä pikkulapsi tai lemmikkieläin ei pääse leikkimään ketjulla, jolloin vahinkoja ei pääse tapahtumaan, Tuhkanen huomauttaa.

Mekanismi piiloon, reiät peittoon

Sälekaihtimien osalta Tuhkanen kertoo hopean eri sävyjen olevan nyt erityisen trendikkäitä.

– Sälekaihtimet pitävät huoneen paahtavanakin kesäpäivänä mukavan viileänä, jos niihin ei valita hyvin tummia, lämpöä kerääviä värejä, huomauttaa Tuhkanen.

– Mekanismissa perinteisen kääntötangon vaihtoehdoksi voidaan valita myös uudenmallinen vääntönuppi, kuten Solar Kaihtimen integroiduissa Solar Handy -säleverhoissa, joissa koko mekanismi nuppia lukuun ottamatta on piilossa ikkunanpuitteen takana, hän esittelee.

Mikäli ikkuna on pienikokoinen tai kapea, kannattaa 25:n mm säleiden sijaan valita 16 mm:n levyisiä säleitä, neuvoo Tuhkanen.

– On olemassa myös niin sanottu "no hole" -malli, jossa sälekaihdinten rei'itys peittyy kokonaan näkyvistä. Tämä malli myös pimentää paremmin. Hinta on silloin noin 25 prosenttia korkeampi.

Kaihtimet matkaavat maailmalle

– Lasitetuilla parvekkeille suosittelen puolestaan Soltis-kaihdinta, joka on säänkestävä, -30:stä asteesta +70 asteeseen, kestää voimakasta tuulta eikä repeydy helposti, Tuhkanen sanoo. – Soltis ei myöskään peitä näkymää, mutta antaa silti mukavasti suojaa, ja se estää jopa 97 prosenttia lämpösäteilystä.

Tuhkanen aloittaa asiakkaan tarpeiden kartoituksen aina maksuttomalla tutustumiskäynnillä. Kaihtimet tehdään mittatilaustyönä, joten asiakas saa taatusti yksilöllisen, juuri hänen makuunsa sopivan ratkaisun. Kiireisimpänä sesonkiaikana kaihtimet saa 2–3 viikossa, muuna aikana nopeamminkin.

Suurin osa kaihtimista asennetaan pääkaupunkiseudulle, mutta asiakkaita on ollut myös muun muassa Porvoon seudulla ja Lapin huviloissa. Kaihdin Shopin tuotteita on tilattu myös ulkomaille, esimerkiksi Espanjaan, Saksaan, Italiaan ja Kiinaan saakka.

Teksti: Hanna Myllys / Mediafocus

Kuvat: Apollo Kaihdin ja Markiisi; Solar Kaihdin

Lue myös:

    Uusimmat