Uudet ja retrot keittiöapurit

Tänä keväänä kokataan vesihauteessa ja herkutellaan pikavauhtia syntyvällä jäätelöllä.

Kevät tuo kauppojen hyllyille ihania uusia keittiön pikkuapureita ja paranneltuja versioita vanhoista tutuista pienkoneista.

Keittiötarvikeliike Chez Mariuksen tämän kevään uutuus on Sous Vide, joka kypsentää ruoan matalalämpöisessä vesihauteessa. Huippuravintoloista tutussa, vihdoin kotikeittiöihin rantautuvassa laiteessa ruoka onnistuu pomminvarmasti, sillä laitteen lämpötilan voi säätää puolen celsiusasteen tarkkuudella.

– Kala, äyriäiset, possu ja kana pysyvät mehukkaina, kun kypsyys on täydellinen. On suorastaan käsittämätöntä, mitä sillä pystyy loihtimaan, hehkuttaa Chez Mariuksen omistaja Marius Saikku.

Jäätelökesää odotellessa

OBH Nordica tuo maaliskuun lopussa markkinoille muodoltaan mehevän retron Quick N’ Ice -jäätelökoneen, joka valmistaa kylmää herkkua pikavauhtia kymmenessä minuutissa. Samaa kulhoa voi käyttää sekä jäätelön valmistukseen että tarjoiluun.

Severinin uusi maidonvaahdotin ilahduttaa kahvikissoja. Tiskikoneen kestävä laite vaahdottaa kerrallaan puoli litraa maitoa cappuccinoihin ja macchiatoihin. DeLonghi tuo huhtikuussa markkinoille kahviautomaattikaunotar Primadonna S De Luxen, joka valmistaa lattet ja kumppanit napin painalluksesta.

Lasillinen appelsiinimehua aamukahvin seuraksi syntyy Juicepressolla. Australialainen mehulinko puristaa mehun hitaasti ja ilman kovaa meteliä, mutta sitäkin tehokkaammin. Lopputuloksena on sileää, kirkasta juomaa, jossa on jäljellä enemmän vitamiineja ja antioksidantteja.

Kevään vanhat tutut ja uudet tulokkaat

Stockmannin ostaja Suvi Kemppaalan mukaan moni uusii ennen kevään juhlia esimerkiksi kahvinkeittimen ja yleiskoneen, joita tarvitaan juhlavalmisteluissa.

Yleiskoneiden suurin uutuus on viime vuoden lopulla lanseerattu Kenwoodin Cooking Chef, jossa on mukana induktiotaso ruoan kypsentämiseen. Laitteella voi keittää, höyryttää, vatkata, vispata ja vaikkapa tehdä mehua tai pastaa. Esimerkiksi risotto syntyy Cooking Chefilla näppärästi ilman, että ilta kuluu kattilaa sekoitellessa.

Kahvinkeittimistäkin on kevään mittaan luvassa uusia malleja. Boschin Styline-sarjan muotoilu on tyylikkään pohjoismainen. Ominaisuuksissa löytyy ajastin, tippalukko ja kahdenkertaiset lämpövastukset, jotka varmistavat, että kahvi sekä valmistuu että säilyy kannussa juuri oikeissa lämpötiloissa. Sarjaan kuuluu myös leivänpaahdin ja vedenkeitin, jossa on neljä eri lämpötilaa eri teetyypeille.

Severinin PlusX-tuotekilpailussa tyylikkäästä muotoilustaan palkittu Café Style -kahvinkeitin saa tänä keväänä seurakseen saman sarjan vedenkeittimen, munankeittimen ja leivänpaahtimen. Kenwoodin kMix-sarja on väriltään iloisen pinkki ja muodoltaan muhkea.

Leipäkone on lama-ajan klassikko

Stockmannin Suvi Kemppaalanmukaan taloustaantuma kasvattaa ruoanlaiton suosiota.

– Kun talous on tiukilla, panostetaan kotiin entistä enemmän. Perinteisiä pienkoneita modernisoidaan designilla ja paremmilla ominaisuuksilla ja esimerkiksi paahtimissa ja vatkaimissa panostetaan entistä parempaan laatuun.

1990-luvun lama-ajan hittituote leipäkonekin on jälleen suosittu. Tefalin Home Bread leipäkoneessa on kymmenen ohjelmaa, ja se pitää leivän sen valmistumisen jälkeen lämpimänä. Kenwoodin BM450-leipäkoneen 15 ohjelmalla syntyvät paitsi leivät, myös pizzataikinat, hillot ja kakut.

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus

Kuvat: Eades Appliance Technology Ltd, COWEY, OBH Nordica, Tefal, Bosch, Severin, Kenwood

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja