Uudessakaupungissa 4.–9.-luokkalaiset siirtyvät etäopetukseen heti – "Tilanne on tähänastisen korona-ajan kriittisin"

1:52
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä kokoontuu tänään – kolmas kierros ja lasten rokotukset esillä

Uudessakaupungissa 4.–9. luokkalaiset siirtyvät etäopetukseen ainakin 22. joulukuuta saakka, kertoo kaupunki tiedotteessaan

Varsinais-Suomen koronatilanne on heikentynyt koronatoimista huolimatta ja koko maakunta on leviämisaluetta.

Uudellamaalla ilmaantuvuus on ollut marraskuun lopussa hurjat 500, minkä vuoksi alueella otetaan tiukemmat koronarajoitukset käyttöön.

– On perusteltua, että perusopetuksen osalta tilat suljetaan 22.12.2021 saakka, tiedotteessa todetaan.

Kaupungin terveyslautakunta on päättänyt sulkea välittömästi Vehmaan, Hakametsän, Kalannin koulut sekä Uudenkaupungin yhtenäiskoulun. 

Koulujen sulku ei koske haavoittuvassa asemassa olevia oppilaita

Sulku ei koske 1.–3.-luokkalaisten tarvitsemia tiloja, erityisen tuen oppilaiden tai valmistavan opetuksen sekä pidennetyn oppivelvollisuuden käyttämiä tiloja.

– Näihin ryhmiin kuuluvat oppilaat voivat siirtyä etäopetukseen vain karanteeni- tai eristystilanteessa tai jos oppilas tai hänen perheenjäsenensä kuuluu riskiryhmään, tiedotteessa eritellään. 

Myös nuorisotilat Uudenlkaupungin alueelta suljetaan 22. joulukuuta saakka. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voidaan jatkaa terveysturvalliset käytännöt huomioon ottaen. 

Lisäksi alueella on käytössä laaja maski- ja etätyösuositus. Uudenkaupungin alueella maskisuositus on ollut aiemmin voimassa 4.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille, mutta tarvittaessa maskisuositus voidaan laajentaa koskemaan myös 1.–3.-luokkalaisille.

Toteutuuko joulujuhlat?

Uusikaupunki kertoo eilisessä tiedotteessaan, että koronarajoituksia kohdistetaan myös alueen oppilaitosten yleisötilaisuuksiin.

Eilisen tiedon mukaan kouluissa järjestettäviin joulujuhliin voivat osallistua ainoastaan oppilaat, opettajat ja muu välttämätön henkilökunta.

Vanhempia tai muita ulkopuolisia ei juhliin lasketa.

Kaupungin terveydenhuolto on pahoin kuormittunut

Kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että uusia koronatartuntatapauksia todetaan lukuisia päivittäin.

Kaupungin yhteistoiminta-alueen terveydenhuollon tilanne on haastava, sillä jäljitys on ruuhkautunut. 

– Ruuhkautumisesta johtuen tartunnanjäljityksestä toivotaan, että kuntalaiset vastaisivat myös vieraisiin puhelinnumeroihin. Tämä nopeuttaa ja helpottaa jäljitystyötä., tiedotteessa ohjeistetaan. 

Koronatapaukset vaarantavat osittain jo muuta terveydenhuollon toimintaa.

– Uudessakaupungissa tilanne on tähänastisen korona-ajan kriittisin. Kouluissamme ja päiväkodeissamme on ollut viime viikkojen aikana paljon tartuntoja ja altistumisia, Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen kuvailee tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja