Mainos

Usko tai älä: Näin helposti parannat ruoanlaittotaitojasi huomattavasti

Amerikkalaisten kokkien testikeittiössä työskentelevä ammattilaiskokki paljastaa yhden kikan, jolla voi petrata omia kokkaustaitojaan huomattavasti.

Koetko olevasi poropeukalo keittiössä? Onko ruokien valmistaminen aina hidasta ja vaivalloista? Ammattilaiskokin mukaan omia ruoanlaittotaitojaan voi hioa huomattavasti paremmiksi opettelemalla käyttämään yhtä tärkeää keittiövälinettä.

– Minulta kysytään usein, että mikä olisi yksi hyvä neuvo aloitteleville kokeille ruoanlaittotaitojen parantamiseksi. Vastaan heille, että veitsenkäyttötaidot, Americas Test Kitchenin ammattilaiskokki Amy Scheuerman toteaa.

Veitset ovat Scheuermanin mukaan jokaisen ruoanlaittajan tärkein väline. Niitä tarvitaan ,vaikka valmistaisi ainoastaan yksinkertaisen salaatin.

– Ruoasta tulee kerta heitolla parempaa ja se syntyy nopeammin, jos tiedät, mikä veitsi on paras mihinkin tarkoitukseen, miten veitset teroitetaan ja miten veitsiä käytetään.

Tärkeää on myös kiinnittää huomiota oikeanlaisen veitsen valintaan: kokeile kaupassa rohkeasti, mikä veitsi sopii juuri sinun käteesi. Vääränlaista veistä ei kannata valita omaan hyllyynsä.

Katso ohjeet oikeaoppiseen veitsenkäyttöön:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.