Uskaltaisitko asua? Irlannin "karmein kummitustalo" nyt myynnissä

Paikka, jossa itse paholaisen huhutaan vierailleen, on nyt kaupan.

Irlannissa myydään kartanoa, joka on tuttu paitsi upeista puitteistaan, myös kummituksista. Loftus Hall tunnetaan Irlannin "pahimpana kummitustalona", kertoo Irish Examiner.

Itse paholainen kävi kylässä?

Paikalla on ajan saatossa sijainnut monia kiinteistöjä. Erään legendan mukaan itse paholainen vieraili paikalla sijainneessa talossa 1700-luvulla. Talon nettisivut kertovat, että tummiin pukeutunut muukalainen oli lähestynyt taloa myrskyisänä yönä, ja hänet oli kutsuttu sisään suojaan sateelta. Muukalainen oli jäänyt taloon muutamiksi päiviksi, ja erityisesti talon nuori tytär Anne ihastui häneen.

Eräänä iltana korttipelin aikana Anne kumartui nostamaan pudonnutta pelikorttiaan. Samalla hän havaitsi, että vieraan jalat olivatkin kaviot. Tämän jälkeen paholaiseksi epäilty muukalainen kirjaimellisesti katosi savuna ilmaan.

Nuori neito ei koskaan toipunut kokemastaan ja menehtyi vain muutaman vuoden kuluttua. Talon väen mukaan Anne tosin nähtiin tämänkin jälkeen harhailemassa talon käytävillä.

Kyseinen rakennus on sittemmin hävitetty, mutta kummituslegendat ovat pysyneet.

Kummituksilla hintaa 2,5 miljoonaa

Vuonna 1870 rakennettu Loftus Hall oli pitkään tyhjillään, mutta nykyinen omistaja osti kartanon vuonna 2011 ja restauroi sitä. Alue vetää vieraita erityisesti Halloweenin aikaan, ja kartanossa järjestetäänkin yliluonnollisiin kokemuksiin keskittyneitä kävelykierroksia.

Kuva nykyisestä Loftus Hallista. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Talo maksaa noin 2,5 miljoonaa euroa. Mukaan kauppaan kuuluu kummitusjuttujen lisäksi muun muassa kahvila ja oma ranta. Nykyomistajan mukaan tulevallakin omistajalla on vielä tekemistä, sillä vielä edessä oleva 97 ikkunan uusiminen tulee maksamaan satoja tuhansia, kertoo Smithsonian-lehti. 

Lue myös:

    Uusimmat