Mainos

USA:ssa kuohuu: 2-vuotiaan tyttärensä surmasta epäilty nainen vapautettiin

Yksi viime aikojen seuratuimmista oikeustaisteluista on päättynyt Yhdysvalloissa tänään, kun lapsensa murhasta syytetty ja siihen syyttömäksi todettu Casey Anthony pääsi vapaaksi vankilasta.

Tapahtuman ympärille kehkeytyi todellinen mediasirkus. Floridalaisen Orange Countyn vankilan henkilökunta ja toimittajat olivat tehneet etukäteen tarkan suunnitelman, jotta kaikki pääsivät seuraamaan ja kuvaamaan vapauttamista.

Anthony, 25, pääsi ulos vankilasta pian puolenyön jälkeen, jolloin paikalla oli jopa 300 ihmistä ja suuri lauma toimittajia. Poliisisaattue koostui liikkuvasta komentokeskuksesta, viidestä ratsupoliisista ja paristakymmenestä muusta poliisista, joista monilla oli luotiliivit.

Osa paikallaolijoista ryntäsi Anthonya kuljettaneen katumaasturin perään, minkä seurauksena kuusikaistainen tie tukkeutui osittain hetkeksi. Monet kantoivat kylttejä, joissa ilmaistiin sekä tukea että vastustusta Anthonylle. Taivaalla pörräsi kolme tiedotusvälineiden helikopteria.

Vapautus shokki amerikkalaisille

Anthonya epäiltiin 2-vuotiaan Caylee-tyttärensä tappamisesta ja tämän ruumiin hautaamisesta. Lautamiehistö kuitenkin totesi hänet syyttömäksi murhaan.

Anthony, jota oli uhannut kuolemantuomio, tuomittiin sakkoihin ja vuoden vankeuteen väärän tiedon antamisesta poliisille. Vapauttava tuomio annettiin heinäkuun 5. päivänä, minkä jälkeen Anthony istui vankilassa vielä 12 päivää.

Median tiiviisti seuraaman oikeudenkäynnin aikana selvisi, että Anthony oli viettänyt vilkasta seuraelämää Cayleen kuoleman jälkeen. Tämä viilensi amerikkalaisten tunteita Anthonya kohtaan entisestään, ja uutinen vapautuksesta oli useimmille järkytys.

- Me olemme täällä tukemassa Cayleetä ja haluamme ihmisten boikotoivan kaikkea, mitä Casey tai muut Anthonyt tekevät, kertoi vapautusta seuraamaan tullut Lori Richards, 54.

Hän oli pystyttänyt vankilan ulkopuolelle teltan kolmen ystävänsä kanssa.

Asianajajat eivät ole kertoneet, mitä Anthony aikoo seuraavaksi. CNN:n mukaan hänen on spekuloitu muuttavan nimeään ja ulkonäköään ja lähtevän jonnekin kauas.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.