Mainos

USA:n pelastussuunnittelulle kritiikkiä

Vuoden 2001 terrori-iskuja selvittäneen komission mielestä Yhdysvaltain hallinnon pelastussuunnittelu ei vieläkään toimi riittävän hyvin.

Syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkihoitoa selvittäneen komission jäsenten mielestä Yhdysvaltain hallinto ei ottanut opikseen neljän vuoden takaisten terrori-iskujen paljastamista pelastustoimen puutteista.

- Hurrikaani Katrina osoitti, että pelastusvalmiudessamme ja -toimissamme on edelleen vakavia puutteita. Tämä on turhauttavaa, komission entinen republikaanipuheenjohtaja Thomas Kean sanoi eilen Washingtonissa.

Komissio lopetti työnsä viime vuonna saatuaan terrori-iskuja koskeneen raporttinsa valmiiksi, mutta sen jäsenet ovat jatkaneet työtä aiheen parissa. Eiliseen kannanottoon yhtyivät kaikki komissiossa työskennelleet kymmenen republikaani- ja demokraattijäsentä.

Kean piti skandaalina sitä, että edes viranomaisten keskinäistä viestintää ei kohennettu komission suositusten mukaisesti.

- Poliisilla, palomiehillä ja lääkintähenkilökunnalla ei ole vieläkään yhteistä radiotaajuutta, jolla viestiä toisilleen katastrofin sattuessa, Kean kertoi.

Senaatin republikaanisenaattorit puolestaan patistelivat presidentti George W. Bushia rahoittamaan tuhoalueen jälleenrakennusta. Kirjeessään Bushille senaattorit esittivät katastrofin hoidolle omaa niin sanottua Marshall-apua. Nimityksellä viitattiin Yhdysvaltain avokätiseen avustusohjelmaan, jolla jälleenrakennettiin Eurooppaa toisen maailmansodan jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.