Urheilullisen 20-vuotiaan miehen kunto romahti nuorisotrendin seurauksena: "Lääkärit aikovat poistaa hänen vasemman keuhkonsa"

13:18
Videolla kerrotaan, miten tupakkatuotteista on mahdollista päästä eroon pysyvästi.

Yhdysvaltalainen 20-vuotias urheilullinen ja aiemmin terve miehenalku joutui kuukausiksi sairaalaan oletettavasti sähkötupakoinnista seuranneiden keuhko-ongelmien vuoksi. Lääkärit sanovat, että heidän pitää kenties poistaa nuoren miehen vasen keuhko.

Walker McKinght, 20, sairastui maaliskuussa pahasti. Walkerin isä Dave McKnight kertoo yhdysvaltalaiselle CBS News -uutiskanavalle, että hänen pojallaan diagnosoitiin muiden muassa keuhkokuume ja hengitystieinfektioita aiheuttava adenovirus.

Aiemmin urheilullinen Walker oli ollut kuin terveyden perikuva. Yliopisto-opinnot aloitettuaan hän oli jäänyt monen muun nuoren tavoin koukkuun Juul-sähkötupakkaan. Sähkötupakointi tuhosi nuoren miehen terveyden, Walkerin isä uskoo. Kun Walker sai adenovirus-tartunnan, hän ei enää kyennyt toipumaan siitä.

Jo satoja sairastumisia yhdistetty sähkötupakkaan

Yhdysvalloissa on kesän ja syksyn aikana puhuttu paljon sähkötupakoinnin riskeistä. Jo 200 ihmistä on sairastunut oletettavasti sähkötupakoinnin vuoksi. Useimmat sairastuneista ovat nuoria. Heillä on ollut yskää, hengenahdistusta, heikotusta, oksentelua ja ripulia. Oireet ovat pahentuneet päivissä tai viikoissa.

Sähkötupakkaa voi käyttää myös kannabiskasvista saatavan kannabidioliöljyn polttamiseen. Osassa viime aikoina tapahtuneita vakavia sairastumisia uskotaan, että keuhko-ongelmat liittyvät luultavasti saastuneen kannabidioliöljyn polttamiseen, kertoo USA Today. Tämän lisäksi on mahdollista, että nuoret ovat saaneet elimistöönsä hyvin suuren määrän kannabinoidi THC:tä. THC on haitallista kehittyville aivoille ja voi johtaa toimintakyvyn alenemaan tai jopa psykoosiin, sivusto kertoo.

Walker joutui teho-osastolle

Walker oli ennen kuntonsa romahtamista tuntenut painetta poskionteloissaan ja saanut flunssasta kieliviä oireita. Antibiooteista huolimatta Walker ei parantunut. Pian hän alkoi oksentelemaan ja tärisemään. Hän joutui teho-osastolle.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Viiden kuukauden kuluttua Walker kotiutettiin sairaalasta, mutta hän joutui pian palaamaan uusien hengitysongelmien vuoksi.

– Lääkärit aikovat poistaa hänen vasemman keuhkonsa. Vasen keuhko on täysin hajonnut, Dave-isä sanoo CBS Newsille. Hän haluaa varoittaa kaikkia sähkötupakoinnin terveyttä tuhoavista vaikutuksista.

WHO varoitti heinäkuussa sähkötupakan vaaroista. Maailman terveysjärjestön mukaan sähkötupakointi on kiistatta haitallista terveydelle, minkä vuoksi tuotteita tulisi säännellä.

LISÄYS 4.9.2019 klo 20.00: Lisätty kappale sähkötupakan käyttämisestä kannabiksen polttoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja