Upean esityksen järjestänyt Kalle Rovanperä selvitti, miksi voitto jäi vielä saamatta

1:38
Videolla Kalle Rovanperän mietteitä Rovaniemen MM-rallin jälkeen.

Kalle Rovanperä lunasti kovat odotukset sunnuntaina päättyneessä Rovaniemen MM-rallissa.

Toyotan nuorelta suomalaistähdeltä odotettiin jopa voittoa historian ensimmäisessä Suomen MM-talvirallissa, mutta kakkossijaakin voi pitää erinomaisena suorituksena. Rovanperän edelle ehi ainoastaan Hyundain Ott Tänak 17,5 sekunnin marginaalilla.

Kakkostila on Rovanperän paras sijoitus MM-sarjassa. Samalla hän nousi MM-sarjan kärkeen.

– Se tuntuu ihan hyvältä. En ole koko viikonloppuna ollut täysin tyytyväinen, joten en voi vieläkään olla. Se oli maksimitulos, mikä pystyttiin tänä viikonloppuna saamaan, Rovanperä kertoi MTV Urheilulle.

Rovanperä sinetöi toisen sijansa vasta kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, jolla hän ajoi pohja-ajan ja nappasi täydet viisi lisäpistettä. Hyundain Thierry Neuville taipui puuppolalaiselle lopulta 2,3 sekunnilla lopputuloksissa.

– Tulin kaiken, minkä vain pääsi. Kaikilla oli tosi pienet erot kärjessä, ja siitä tietää, että kaikki tulivat täysillä.

Rovanperän kilpailu ei ollut täysin ongelmaton, sillä auton säädöt eivät olleet aivan kohdallaan kisan alussa. Tämä saattoi viedä Rovanperältä saumat uran avausvoittoon.

– Alkukisasta takkuili aika paljon ja oli vaikeaa auton kanssa. Jouduimme säätämään autoa kisan aikana, ja se on aina huono merkki.

– Onneksi saimme autoa koko ajan parempaan suuntaan ja pystyimme taistelemaan loppuun asti, kaksi pohja-aikaa kellottanut Rovanperä sanoi.

Tällä kaudella kalenterista löytyy vielä ralleja, joissa Rovanperä pääsee jahtaamaan ensimmäistä ykköstilaansa.

– Toivotaan, että meillä on mahdollisuus ajaa voitosta samantyylisissä kisoissa, missä meidän pitäisi olla hyviä. Toivottavasti meillä on silloin kaikki kunnossa auton puolesta ja oma fiilis on parempi säätöjen kanssa. Luulen, että pystymme taistelemaan voitosta, kun kaikki toimii, Rovanperä pohti.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa neljän pisteen erolla Neuvilleen kahden osakilpailun jälkeen. Toyota-kuljettajat Sébastien Ogier ja Elfyn Evans ovat kahdeksan pisteen päässä suomalaisesta tallikaveristaan.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Kroatiassa huhtikuun loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja