Unikko

Maija Isola suunnitteli Unikko-kankaan vuonna 1965. Kuosin huippuvuodet olivat 1972-3, jonka jälkeen kankaan suosio Suomessa hiipui. Se on kuitenkin ollut koko ajan mallistossa. Unikon uusi kukoistus alkoi noin kaksi vuotta sitten ja se on jälleen eniten kiinnostusta herättävä kuosi. Suurin osa väreistä on alkuperäisiä Maija Isolan tekemiä värityksiä. Hänen tyttärensä, niinikään Marimekon suunnittelija, Kristina Isola on tehnyt muutamia uusia värityksiä kuten lime-keltainen, tummanpunainen-luumu, harmaa-harmaa ja keväällä kauppoihin tuleva uusi vaaleanpunainen. Unikko on puhdaslinjainen, onnistunut 60-luvun edustaja. Se on optimistinen ja puhuttelee suoraan, sanoo Kristina Isola.

Maija Isola maalasi Unikko kuosin Pariisissa, jossa hän kävi kukkatoreilla hakemassa malleja. Hän maalasi aina lopullisessa koossa, eli unikonkin heti suoraan 140 senttiä leveänä.

Unikko on kokenut uskomattoman renesanssin eikä se tyydy enää kukkimaan vain kankaana. Unikon puhtaat linjat ovat siirtyneet kasseihin, beautyboxeihin, kuppeihin, mukeihin, tietokonehiiriin, pyyhkeeseen, tarjottimeen, servettiin, mattoon ja jopa autoon - luettelo on loputon. Unikko on iloinen kotimainen klassikko.

Kuvaustuotteet Marimekko

(T.i.l.a. osa 6, 17.2.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja