Unelma-autollaan rahaa syöpätutkimukseen kerännyt Andrew, 23, hävisi oman taistelunsa – tunnettu hyväntekijä menehtyi pääsiäisenä

Oikeaa superautoa voi ajaa myös PS4:n ohjaimella 1:39
Oikeaa superautoa voi ajaa myös Pleikkarin ohjaimella.

Neljä vuotta sitten syöpädiagnoosin saanut nuori yhdysvaltalaismies ehti tehdä vielä viimeisinäkin vuosinaan paljon hyvää. Samalla hän pääsi elämään unelmaansa, jota kovinkaan moni hänen asemassaan ollut ei ole päässyt tekemään.

Yhdysvaltalainen Andrew Lee hakeutui kesken koulupäivän terveydenhoitajan pakeille vuonna 2015. Kovien vatsakipujen käydessä nopeasti yhä voimakkaammiksi, passitettiin Andrew päivystykseen.

Kaikki merkit viittasivat umpilisäkkeen tulehdukseen, mutta kaikeksi onneksi hänen vatsansa kuvattiin ensin. Kävi ilmi, että Andrew'lla oli vakavaa sisäistä verenvuotoa, joka oli peräisin hänen munuaisistaan.

Tarkemmat tutkimukset paljastivat, että vasta 19-vuotiaalla miehellä oli erään munuaissyövän harvinainen muoto. Syöpä, johon ei ollut tunnettua hoitokeinoa, oli kaiken lisäksi edennyt pitkälle.

Unelma-autolla hyväntekijäksi

Nuorelle miehelle annettiin noin vuosi elinaikaa. Kokeelliset hoidot kuitenkin hidastivat syövän etenemistä ja vaikkei toivoa parantumisesta ollutkaan, ei Andrew ollut luovuttamassa taistelua.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan Andrew päätti, että hän ottaa ilon irti jäljellä olevasta ajastaan. Hän hankki isänsä kanssa unelma-autonsa, Nissan GT-R:n, ja päätti hyödyntää autoja kohtaan kokemaansa intohimoa tehdäkseen hyvää.

Andrew jätti koulun kesken ja perusti Driven to Cure -hyväntekeväisyysorganisaation, jonka tavoitteena on levittää tietoutta harvinaisista munuaissyövistä sekä kerätä rahaa niiden tutkimukseen.

DTC:n järjestämissä tapahtumissa, jossa Andrew'n GT-R oli usein vetonaulana, on kerätty rahaa satojen tuhansien dollarien edestä. Järjestö uskoo, että 600 000 dollarin raja saadaan rikki vielä tämän vuoden aikana. Tapahtumien tuotot ohjataan syöpätutkimukseen lyhentämättöminä.

Syöpä vei lopulta voiton

Brittiläinen Car Throttle -autojulkaisu haastatteli Andrew'ta vuonna 2016. 

Alta löytyvällä Andrew kertoo, että oli nuorempana kova urheilemaan, eivätkä autot juuri kiinnostaneet häntä.

Fast & Furious -elokuvien myötä autokärpänen pääsi kuitenkin puraisemaan, eikä hänen elämäänsä pian muuta mahtunutkaan.


Andrew haaveili nuorempana R34-koppaisesta Nissan Skylinesta, siis GT-R:n edeltäjästä, mutta hänen ensimmäisen autonsa oli farmarimallinen Volvo. 

Hyppäys Nissan GT-R:n rattiin olikin melkoinen, vaikkakin samalla unelmien täyttymys. Autoa laitettiin vuosien varrella rakkaudella, ja sen Liberty Walk -korisarja takaa päiden kääntymisen, vaikkei autoista niin välittäisikään.

Andrew menehtyi pääsiäisenä, sunnuntaina 21. huhtikuuta perheensä ympäröimänä. Hänen viimeisenä toiveenaan oli, että hänen munuaisensa lahjoitettaisiin USA:n kansalliselle syöpäinstituutille tutkimuskäyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat