Ukrainalaismestarilta omituinen lausunto: "Olen iloinen, että Venäjä hyökkäsi paralympialaisten aikana"

Presidentti Zelenskyi kehotti Venäjää antautumaan ja lähetti suoran viestin vihollissotilaille:"Miksi teidän täytyisi kuolla?" 2:03
Ukrainan presidentti Zelenskyi kehotti venäläisiä antautumaan

Ukrainalainen paralympialaisten kolminkertainen kultamitalisti Oksana Shishkova antoi hämmentävän lausunnon norjalaiselle NRK:lle.

– Olen iloinen, että sota alkoi paralympialaisten aikana. Nyt voimme puhua toimittajille, mitä oikeasti on meneillään, Shishkova sanoi.

Ukrainalainen ei ole iloinen Venäjän hyökkäyksestä, vaan sen ajankohdasta. Ukrainalaisen mukaan on tärkeää, että ihmiset saavat tietää, mitä Ukrainassa tapahtuu. Paralympialaiset ovat tähän hyvä alusta hänen mielestään.

– Monet ihmiset, varsinkin he, jotka asuvat Venäjällä, eivät tiedä, mitä tapahtuu. He eivät usko sotaan, Shishkova perustelee.

– Nyt maailma näkee Putinin ja Venäjän hallituksen todelliset kasvot.

Oksana Shishkova voitti paralympialaisissa kolme kultaa ja kaksi hopeaa näkövammaisten hiihdossa ja ampumahiihdossa. Ukraina oli paralympialaisten mitalitaulukossa toinen isäntämaa Kiinan jälkeen. Sodan kourissa oleva kansakunta saalisti 11 kultaa, 10 hopeaa ja kahdeksan pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat