Ukrainan tiedustelupomo: Vastahyökkäys alkaa pian ja aseita on riittävästi

Ukrainalla on tarpeeksi aseita ja pitkään odotettu vastahyökkäys alkaa pian, sanoo Ukrainan sotilastiedustelua johtava Kyrylo Budanov Japanin yleisradioyhtiö NHK:n haastattelussa. Asiasta on kertonut englanniksi ainakin ukrainalainen uutissivusto Kyiv Independent.

Budanovin mukaan suuri määrä siviilejä on edelleen Venäjän miehityksen alaisena, eikä Ukraina voi tuhlata enempää aikaa. Hänen mukaansa Ukrainalla on perustason määrä aseita ja muita varusteita. Venäjän ajamiseksi pois Ukrainan alueelta tarvitaan kuitenkin vieläkin suurempi varasto aseita ja ammuksia, hän lisää.

Budanovin mukaan Ukraina on torjunut 90 prosenttia ukrainalaisjoukkoihin ja logistiikkaan kohdistuvista Venäjän hyökkäyksistä, joiden tarkoituksena on ollut estää vastahyökkäyksen valmistelu. Hän kertoo Ukrainan pystyneen estämään hyökkäykset kehittyneempien ilmatorjuntajärjestelmien ansiosta.

Budanovin mukaan Venäjän joukkojen keskuudessa on myös tätä nykyä aiempaakin vähemmän taistelutahtoa, koska kukaan ei hänen mukaansa ymmärrä, miksi he taistelevat Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat