Ukrainalaiset tiedustelutiedot: Putinilla kaksi vuotta elinaikaa

Miksi kävelet näin Putin? Yhdysvaltalaistutkimus kertoo teorian, miksi presidentin toinen käsi ei kävellessä heilu 1:31
Katso videolta, miksi Putin kävelee tietyllä tavalla.

USA Todayn artikkelissa Ukrainan tiedustelupalvelun johtaja, kenraalimajuri Kyrylo Budanov, arvioi Venäjän presidentin Vladimir Putinin kuntoa.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin terveydestä on liikkunut paljon huhuja viime aikoina. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kyrylo Budanov kertoo, että ukrainalaiset vakoojat ovat soluttautuneet Venäjän presidentinhallintoon, Venäjän parlamenttiin sekä Venäjän tiedustelupalveuihin.

Tiedustelutietojen perusteella Venäjän presidentillä on useita ”vakavia sairauksia.” Tiedustelupalvelun mukaan Putin tulisi menehtymään kahden vuoden sisällä sairauksiinsa.

Todisteita väitteiden tueksi ei kuitenkaan tarjota.

On erittäin epätavallista, että tiedustelutietoja paljastettaisiin. Kremlin viestintä on toistuvasti kiistänyt Putinin terveyshuhut.

Informaatiosodankäyntiä?

Yksi syy paljastuksille on, että Venäjä ja Ukraina käyvät myös informaatiosotaa. Informaatiosodankäynnillä viitataan sodankäynnin muotoon, jossa hyökkäyksellisesti pyritään vaikuttamaan tietoon, sen kulkuun ja sodan tuloksiin.

Informaatiosodankäynti voi sisältää strategista viestintää, informaatio-operaatioita sekä propagandaa ja disinformaatiota eli tahallisesti väärin tuotettua tietoa.

Oli tiedot Putinin terveydestä totta tai ei, sitä on spekuloitu jo aikaisemmin useaan otteeseen.

Putin on 69-vuotias.

Ukrainan armeija kaipaa sotilaallista apua

Budanov toteaa haastattelussa myös, että jos Ukrainan armeija saa sotilaallista tukea muilta mailta, elokuun puolivälissä maa tulee tekemään ”merkittäviä voittoja”. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on vedonnut useaan otteeseen EU-maihin ja Yhdysvaltoihin sotiaallisen tuen saamiseksi. 

Budanov myöntää, että Venäjä on hitaasti ja systemaattisesti vallannut itäisiä kaupunkeja ja kyliä.

Huhutaan, että Putin olisi sairas ja voimaministeriöt haluavat syrjäyttää hänet – mitä Venäjällä voi tapahtua? 10:17
Huhutaan, että Putin olisi sairas ja voimaministeriöt haluavat syrjäyttää hänet – mitä Venäjällä voi tapahtua?

Lue myös:

    Uusimmat