Ukraina: Suuria tappioita venäläisille Donetsjoella – yli 70 panssaria tuhottu

Venäläiset ovat Donetskin alueen kuvernöörin mukaan menettäneet runsaasti kalustoa ja sadoittain sotilaita.

Ukrainassa venäläisjoukot ovat jo kolmesti yrittäneet turhaan päästä yli Donetsjoesta maan itäosassa, kertoo alueen kuvernööri Serhi Haidai yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Ukrainalaisjoukot ovat joka kerta estäneet yritykset ja tuhonneet runsaasti venäläisten kalustoa. Venäjä on niin ikään menettänyt yrityksissä satoja sotilaita.

Venäläiset ovat yrittäneet rakentaa ponttonisiltoja niin, että taisteluhelikopterit ja pikaveneet suojaavat työtä. Haidain mukaan tämä ei kuitenkaan ole auttanut, sillä ukrainalaiset ovat tuhonneet kaluston.

Haidanin mukaan ukrainalaiset ovat tuhonneet yli 70 panssaria tai panssariajoneuvoa, kun niitä on oltu siirtämässä joen yli.

Ukrainan armeija julkaisi perjantaina videon, jossa näkyy tuhoutunut ponttonisilta ja romuttuneita ajoneuvoja. Sen kuvauspaikkaa ei kuitenkaan ole pystytty riippumattomasti vahvistamaan.

Liki kaikki sillat tuhottiin jo sodan alkuvaiheessa, joten Donetsin ylittäminen on osoittautunut venäläisille erittäin vaikeaksi.

Haidanin mukaan siviilien evakuointi Donetskista on Ukrainan sotamenestyksestä huolimatta hyvin monimutkaista, sillä kranaattituli ja ilmapommitukset kaupunkeihin ja kyliin jatkuvat edelleen rajuina.

Lue myös:

    Uusimmat