Mainos

Uimavedet tavallista viileämpiä - katso, missä on lämpimintä polskia

Uimavedet ovat nyt ajankohtaan nähden viileitä. Etelä-Suomessakin vedet ovat enimmäkseen 16-18 asteisia. Sää ja vedet lämpenevät kuitenkin tällä viikolla.

Suomen ympäristökeskuksen mittauspisteiden mukaan lämpöisimmät pintavedet ovat tällä hetkellä Päijänteellä, Jääsjärvellä Hartolassa, Tuusulanjärvellä ja Saimaalla. Päijänteellä veden lämpötila on 19,6 astetta, Jääsjärvellä 19. Tuusulanjärvellä ja Saimaallakin päästään lähes 19 asteeseen.

Vesistöjen pintalämpötilat ovat lähes koko maassa pitkänajan keskiarvojen alapuolella. Poikkeama tavanomaisesta on nollasta yli 4 astetta tavanomaista viileämpään. Suurin ero on Enontekiön Ounasjärvellä. Siellä vesi on 10,1 asteista ja se on 4,4 astetta keskiarvoa viileämpää.

Sää ja sen mukana vedetkin ovat kuitenkin lämpenemässä tällä viikolla. Todennäköisesti vesistöjen lämpötilat nousevat pitkänajan keskiarvoja vastaaviin lukemiin ja ehkä paikoin hieman sen yläpuolellekin ensi viikonloppuun mennessä.

– Korkeapaineen vallitessa sää on myös heikkotuulista. Se nopeuttaa hieman pintavesien lämpenemistä, kun tuuli ei pääse sekoittamaan kylmempää ilmaa syvemmältä pintaa. Etenkin suojaisat lahdet ja matalat järvet lämpenevät nopeasti, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.