Ufotutkija kritisoi "tiedeuskontoa" – Historiankirjoja vääristelty?

Ufotutkijan mielestä "tiedeuskovaiset" lyttäävät paranormaalit ilmiöt, etteivät joutuisi naurunalaisiksi tai mielisairaalaan.

Tapani Koivula, arkkitehti ja kirjailija. Näillä meriiteillä mies saa varmasti yleisen hyväksynnän ja jopa arvostusta.

Kun titteleihin lisätään ufotutkija, monen kulmat kohoavat. Hörhö mikä hörhö.

– Ufot ovat hyvin vahvasti yhteiskuntaamme hallitsevan virallisen tiedeuskon ulkopuolella, Koivula myöntää.

Hän tutustui itse ufotutkimukseen ensimmäistä kertaa Oulun yliopistossa opinnot juuri aloittaneena nuorena miehenä yli 40 vuotta sitten.

– Ufotutkija Matias Päätalo oli kirjoittanut Kaleva-lehteen useita artikkeleja ufoista. Juttusarjan jälkeen hän kutsui ihmisiä Oulun Ufokerhon perustavaan kokoukseen. Olin yksi seitsemästä, joka ilmestyi paikalle. Siitä lähtien olen ollut koukussa.

Platonin ja Arkhimedeksen historiaa "puhdistettu"?

– Tutkimukseni lähtökohta on alusta asti ollut kriittisyys. Aivopesty ihminen, joka seuraa virtaa rahan ja aseman mukaan, on pilannut arviointikykynsä. Lähestyn ufoja tieteellisesti, Koivula kertoo.

Koivulan mielestä henkimaailman ilmiöihin suhtauduttiin menneillä vuosisadoilla avoimemmin kuin nykyään.

– Näitä asioita oikeasti tutkittiin. Arkhimedes, Platon ja Newton ovat kaikki olleet innolla mukana paranormaaleissa tutkimuksissa, mutta myöhemmin heidän mainettaan on "puhdistettu" – uusissa historiankirjoissa tästä puolesta ei kerrota mitään.

"Avaruusolennot ottaneet yhteyttä ihmisiin"

– Fanaattiset tiedemiehet eivät pysty näkemään, että esimerkiksi uskonnot ovat vuosisatojen ajan olleet keino lähestyä paranormaaleja ilmiöitä. Tiedeuskonnon vallassa elävät ovat jämähtäneet keskiaikaiseen mielentilaan, jotta eivät joutuisi naurunalaisiksi tai mielisairaalaan, Koivula sanoo.

Koivula itse väittää törmänneensä jo kahden vuoden harrastuksen jälkeen ensimmäisiin vakuuttaviin tapauksiin, joissa avaruusolennot ottivat yhteyttä ihmisiin.

– Osa ihmisistä lamautetaan niin, etteivät he muista kohtaamisesta juuri mitään. Osa todetaan sopiviksi kontaktiin.

– Olennot kommunikoivat ihmisten kanssa parapsykologisesti. Heidän normaaliin tekniikkaansa kuuluu esimerkiksi telepatia ja ruumiista irtautuminen.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja