Tyttöystävä pelkäsi kuolevansa kehonrakentajan käsissä – ME-miehen uskotaan paenneen välttääkseen vankilan

Entinen kehonrakentajahuippu Amit Sapir, 40, on tuomittu tyttöystävänsä kuristamisesta vankeuteen Kanadassa. Sapir ei kuitenkaan saapunut oikeusistuntoon, ja hänen uskotaan oleskelevan maan ulkopuolella, kertoo Richmond News.

Tuomari Patricia Janzen kertoi Pohjois-Vancouverissa käydyssä oikeuskäsittelyssä, että Amit Sapir oli kuristanut tyttöystäväänsä Länsi-Vancouverissa tammikuussa 2018 niin, että tämä lähes menetti tajuntansa ja pelkäsi kuolevansa. Kun tyttöystävä päätti lopettaa suhteen, Sapir kiusasi häntä sosiaalisessa mediassa yhdeksän kuukauden ajan.

Sapir lähetti halventavia viestejä tyttöystävänsä ulkonäöstä ja jakoi virheellisiä ja vahingollisia väitteitä tämän henkilökohtaisista asioista, taloudesta sekä ammatillisesta elämästä.

Sapir oli yrittänyt pakottaa tyttöystäväänsä jatkamaan parisuhdetta hänen kanssaan. Tuomari Janzen sanoi tyttöystävän pelänneen Sapirin kirjeenvaihdon jäljiltä turvallisuutensa puolesta.

Kaksi lasta Kanadassa

Sapir tuomittiin vapaudenriistosta ja häirinnästä kahteen kuuden kuukauden vankeustuomioon, jotka hänen olisi kärsittävä peräjälkeen. Richmond News kuitenkin kirjoittaa, että on epätodennäköistä, että Sapir sovittaisi tuomiota pian.

Sapir, joka on Israelin kansalainen mutta vakinainen Kanadan asukas, ei saapunut oikeusistuntoon. Hän ei tiettävästi ole edes Kanadassa.

– Minua on evästetty, että hän ei ole koskaan palannut Kanadaan, tuomari sanoi.

Tuomari Janzen päätteli Sapirin paenneen välttääkseen vankilan. 

Sapir tuomittiin poissaolevana, mikä tarkoittaa, että jos hän palaa Kanadaan, hänet pidätetään ja viedään vankilaan. Hänellä on kaksi Kanadassa asuvaa lasta.

Jos Sapir palaisi Kanadaan, hänet määrättäisiin vankeusaikansa jälkeen kolmen vuoden koeajalle. Hänen pitäisi tällöin ilmoittaa mahdollisesta seurustelustaan.

Kovia saavutuksia ja dopingia

Sapir kilpaili ennen myöhempiä kehonrakennusvuosiaan painonnostossa, jossa hän voitti kaksi Israelin mestaruutta ja saavutti paikan Ateenan olympialaisissa 2004. Olympialaisissa Sapir ei kuitenkaan lopulta päässyt kilpailemaan olkapäänsä revettyä.

Sapir päätti takaiskunsa jälkeen siirtyä kehonrakennuksen pariin ja selvitti sittemmin tiensä myös lajin arvostetuimpaan kilpailuun, Mr. Olympiaan.

Sapir tuli lisäksi vuonna 2017 historian ensimmäinen mies, joka on pitänyt samanaikaisesti hallussaan neljän eri painoluokan maailmanennätystä takakyykyssä.

Tuomari huomautti oikeusistunnossa, että paitsi että Sapir oli käyttänyt suuria annoksia Adderall-lääkevalmistetta, joka on ADHD:n ja narkolepsian hoitoon tarkoitettu psykostimulantti, hänellä on taustaa myös dopingaineiden, kuten kasvuhormonin ja anabolisten steroidien käytöstä. 

1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja