Kehonrakentaja takoi hurjia miljoonatuloja – kävi ilmi, että mies oli myös huijannut härskisti

"Liver Kinginä" tunnettu suosittu kehonrakentaja Brian Johnson, 45, kiisti pitkään käyttäneensä dopingaineita. Monien epäilykset osoittautuivat kuitenkin oikeiksi: lihaskimppu jäi kiinni häikäilemättömästä valehtelemisesta.

Brian Johnson eli Liver King, suomeksi maksakuningas, nousi sosiaalisessa mediassa nopeasti suursuosioon "esi-isien" elämäntyyliään esitellen. Usein paidatta esiintyvä yhdysvaltalainen aloitti aktiivisen somesisällön luomisen viime vuonna, ja hän on saanut TikTokissa itselleen jo 3,8 miljoonaa seuraajaa.

Johnson on mainostanut videoilla "luolamiesdieettiä" ja syönyt huomiota herättävästi raakaa eläinten lihaa, maksaa, aivoja, sisäelimiä ja jopa kiveksiä. Hän on väittänyt elinten syömisen ja lihaa painottavan ruokavalion auttaneen häntä suurten lihastensa saavuttamisessa.

Somesuosion lisäksi Johnson on takonut asiallaan rahaa. Hänen on kerrottu tienanneen 100 miljoonaa dollaria vuodessa myymällä brändiensä alla eläinten kuivattuja sisäelimiä ja proteiinivalmisteita. Hänen lihassäikeinen ulkomuotonsa on ymmärrettävästi auttanut vakuuttamaan tuotteiden myynnissä.

Anabolisten steroidien käytön Johnson oli viime aikoihin saakka pitkään kiistänyt, vaikka hänen fysiikkansa on herättänyt suuria epäilyksiä. Johnson sanoi esimerkiksi Mark Bellin Power Project -podcastissa, ettei koske eikä ole koskenut "siihen kamaan".

Julkisuuteen vuosi kuitenkin hiljattain sähköpostiviestejä, joissa Johnson kertoi käyttäneensä valtaisia määriä anabolisia steroideja. Sähköpostien perusteella steroidit maksoivat hänelle lähes 12 000 dollaria kuukaudessa.  

"Valehtelin ja johdin monia ihmisiä harhaan"

Johnson ei yrittänyt enää sähköpostivuodon jälkeen maalata mustaa valkoiseksi, vaan julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa hän tunnusti steroidien käytön.

– Valehtelin ja johdin monia ihmisiä harhaan. Kyllä, olen käyttänyt steroideja, ja kyllä, käytän steroideja, Johnson sanoi ja sanoi olevansa pahoillaan.

Johnson myönsi TMZ:lle käyttäneensä erinäisiä dopingaineita, mutta sanoi tällä hetkellä käyttävänsä "vain" kasvuhormonia ja testosteronia.

– Testosteronin käyttäminen alkoi jo hyvissä ajoin ennen sosiaalisen median aikaani, noin neljä vuotta sitten, Johnson kertoi.

Valehtelusta kiinni jäänyt lihaskimppu sanoi tuntevansa itsensä "kasaksi paskaa". Hän kuitenkin lisäsi, ettei aineiden käytöllä ole tekemistä hänen ”viestinsä” kanssa. Johnson myös korosti, ettei ole kilpaurheilija.

– Ketä v****a minä huijaan? Ajattelin niin omassa päässäni. Ajattelin omia poikiani ja ajattelin, että tämä ei ole se viesti, jonka haluan 15-vuotiaiden poikien kuulevan. Niinpä jatkoin itseni vakuuttelua, etten olisi rehellinen tästä.

Mutta:

– Tiesin, että kaikki tämä on väärin. Tiesin, että mokasin.

– Ansaitsen kaiken kritiikin ja vihan, jota saan. Pärjään kyllä tämän kanssa.

Dopingin käytölle loppu?

Johnson vakuutti tekevänsä muutoksen ja jättävänsä dopingin käytön.

– Uskon niin syvästi tähän viestiin, että lopetan kaikkien dopingaineiden käytön ja osoitan maailmalle, miltä näytän, kun olen ilman mitään dopingaineita. Nähdään, pystynkö yhä suoriutumaan korkealla tasolla kera korkeiden odotusten, joita minulla on itselleni.

– En tiedä, tulenko onnistumaan. Tämä on kuitenkin aikeeni juuri nyt.

Kaiken kameran edessä nähdyn Johnson sanoi olevan totta. Miehen mukaan hän, hänen vaimonsa ja hänen lapsensa ovat syöneet niin kuin on näytetty jo ennen kuin suuri yleisö tiesi Liver Kingistä.

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat