Mainos

Työterveyslääkärit: Emme tyrkytä sairauslomia

Työterveyslääkärit kiistävät Jari Sarasvuon väitteen sairauslomien tyrkyttämisestä.

– Työterveyslääkärinä väitettä on vaikea allekirjoittaa, Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Kari Mäkelä kommentoi.

Sarasvuo syytti eilen Helsingin Sanomissa julkaistussa kolumnissaan työterveyslääkäreitä sairauslomien vastuuttomasta jakamisesta ja työnantajia tämän sietämisestä.

Mäkelän mukaan lääkärit kirjoittavat sairauslomaa niillä kriteereillä, mitä heille kerrotaan.

– Suurin osa lääkäreistä toimii ohjeiden mukaan ja kestävillä perusteilla. Joskus lääkärille kerrottu tarina on erilainen kuin työpaikalla kerrottu, Mäkelä sanoo.

Perusteet monelta hukassa

Sarasvuon eilinen kolumniväite oli "aika provokatorisesti sanottu", pohtii puolestaan johtava lääkäri Jouni Silvo Helsingin kaupungin työterveyskeskuksesta.

– Eivät ainakaan meidän lääkärit tyrkytä sairauslomia. Kiistaa tulee ennemmin siitä, että työntekijä ei mielestään saa tarpeeksi sairauslomaa, Silvo sanoo.

Silvon mukaan nämäkin kiistat ovat satunnaisia. Helsingin kaupungilla sairauspoissaolot ovatkin laskussa eikä ns. saikuttelubuumia näy.

Mehiläisen Mäkelän mukaan sairausloman perusteet ovat kuitenkin monelta hukassa. Tässä joukossa on myös esimiehiä.

– Itselleni on tullut vastaan kaveri, jonka pomo oli käskenyt tulla hakemaan sairauslomaa, vaikka työntekijällä ei ollut sairautta, Mäkelä päivittelee.

– Sairauslomille vetäydytään, kun tulee kiusallisia tilanteita. Tämä on valtakunnallinen ilmiö ja nähtävissä perustasolta aivan huipulle asti, näkee puolestaan Jouni Silvo Helsingin kaupungin työterveyskeskuksesta.

Sairauspoissaolojen kanssa ilmenevät ongelmat tulisi ratkaista työpaikoilla työnantajan, työntekijän ja työterveyshuollon yhteistyönä, Mehiläisen Mäkelä korostaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.