Sebastian Aho tälläsi voittomaalin – Carolina ja Florida jyräävät jatkopaikkaa kohti NHL:ssä

Sebastian Ahon ranne puhuu – Carolina vahvasti matkalla jatkoon NHL:ssä 0:40
Sebastian Ahon ranne puhuu – Carolina vahvasti matkalla jatkoon NHL:ssä (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Carolina Hurricanes ja Florida Panthers jatkoivat puhdasta sarjaansa. Yhdysvaltain itärannikon iltaotteluiden ainoasta suomalaisosumasta vastasi Carolinan Sebastian Aho.

Vieraissa pelannut Carolina kaatoi New York Islandersin lukemin 3–2.

Ensimmäisessä erässä maalin edessä häärinyt Teuvo Teräväinen merkittiin Brent Burnsin viimeistelemän avausmaalin toiseksi syöttäjäksi.

Suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon rannelaukaus vei Carolinan 3–1-johtoon hieman ennen ottelun puoliväliä. Voitto-osumaksi jäänyt kihautus oli Ahon toinen maali tämän kevään pudotuspeleissä.

Katso Ahon maali pääkuvan videolta!

Carolinan kolmas suomalainen Jesperi Kotkaniemi pelasi ottelussa hieman alle 14 minuuttia.

Voiton päässä seuraavalta pudotuspelikierrokselta oleva Carolina kohtaa Islandersin neljännen kerran Suomen aikaa lauantai-iltana.

Floridan Tkachuk osui kahdesti

Carolinan tapaan vieraissa pelannut Florida voitti Tampa Bay Lightningin lukemin 5–3. Ottelun ainoasta suomalaispisteestä vastasi Anton Lundell.

Lundell syötti maalin takaa Matthew Tkachukin viimeistelemän avausosuman ensimmäisen erän puolivälissä. Loppulukemat tyhjään maaliin viimeistellyt Tkachuck oli ottelun ainoa kahden maalin pelaaja.

Panthersin suomalaishyökkääjä Eetu Luostarinen sai toisessa erässä jäähyn väkivaltaisuudesta. Floridan Niko Mikkola ja Aleksander Barkov viettivät jäällä hieman yli 20 minuuttia.

Florida Panthers voi varmistaa paikkansa seuraavalle kierrokselle joukkueiden neljännessä kohtaamisessa, joka pelataan Tampassa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.