Twitterissä leviää kuva kolmekymppisestä prinssi Philipistä – kumoaako tämä otos pitkään prinssi Harryn yllä leijuneet spekulaatiot?

2:33
Prinssi Philip on kuollut 99-vuotiaana – tällainen oli hänen elämänsä kuningatar Elisabetin rinnalla

Sosiaalisessa mediassa leviää vuodelta 1957 peräisin oleva kuva prinssi Philipistä, joka sai  monet kuninkaallisfanit hieraisemaan silmiään.

Twitterissä on viime päivinä levinnyt vuodelta 1957 peräisin oleva kuva prinssi Philipistä, joka menehtyi viime perjantaina 99 vuoden iässä. Kyseisessä otoksessa noin 35-vuotias Edinburghin herttua hymyilee parrakkaana ja sotilasasuun sonnustautuneena ranskalaisen Paris Match -lehden kansikuvassa.

Getty-kuvatoimiston kuninkaallisiin erikoistunut valokuvaaja Chris Jackson jakoi kansikuvan omalla Twitter-tilillään ja se sai monet kuninkaallisfanit hieraisemaan silmiään.

– Oletko ihan varma, ettei kuvassa ole oikeasti prinssi Harry? Twitterissä hämmästeltiin.

– Kuin ilmetty Harry – vai johtuuko se vain parrasta? toinen ihmetteli.

Monet twiittaajat totesivat, että kuvan myötä voidaan laittaa piste prinssi Harryyn liittyville spekulaatioille, joita on vuosien saatossa liikkunut sitkeästi julkisuudessa. Moni on hämmästellyt punahiuksisen prinssi Harryn näyttävän erilaiselta kuin muut kuninkaallisen perheen jäsenet. Kun tiedetään, että myös hänen vanhempiensa prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan liitto oli onneton, ovat monet spekuloineet, että Charlesin sijaan Harryn isä olisikin Dianan rakastaja James Hewitt.

– Tämä on ensimmäinen kerta ikinä, kun huomaan Harryn muistuttavan ulkonäöltään ketään kuninkaallisesta perheestä, eräs twiitti kuului.

– Harry on kuin ilmetty Philip, kun tätä kuvaa katsoo. Antaa aihetta ajatteluun kaikille, jotka ovat väittäneet, ettei Harry ole Charlesin poika, toinenkin twiittasi.

Prinsessa Dianan pitkäaikainen hovimestari Paul Burrell on kommentoinut julkisuudessa prinssi Harryn biologiseen isään liittyviä spekulaatioita.

– Hän ei ollut edes tavannut Jamesia vielä silloin! Prinsessa Diana ei tuntenut James Hewittiä vielä silloin, kun Harry syntyi. Se on fakta, Burrell on sanonut.

Prinssi Harry syntyi vuonna 1984, kun prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto oli kestänyt viisi vuotta. Prinsessa Dianan ja Hewittin suhde alkoi Burrellin mukaan vasta siinä vaiheessa, kun prinsessa pyysi Hewittiä ratsastusopettajakseen vuonna 1986. 

Myös Diana itse on myöntänyt rakastuneensa mieheen, mutta prinsessa joutui pettymään rakastajaansa, kun kauppoihin ilmestyi vuonna 1994 kohukirja Princess in Love, johon yksityiskohdat kaksikon suhteesta olivat vuotaneet Hewittiltä itseltään.

– Kirjassa on paljon fantasiaa, ja ahdistavinta oli se, että minulle läheinen ihminen teki rahaa minun kustannuksellani. Hän jopa soitti minulle 10 päivää ennen kirjan julkaisemista ja sanoi, ettei minun tarvitse olla huolissani. Olin tyhmä ja uskoin, Diana kommentoi Mirrorin mukaan asiaa vuonna 1995 BBC:n kohutussa Panorama-haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja