Uusi väite Dianan kohuhaastattelusta: Huijasiko BBC:n toimittaja prinsessan televisioon härskeillä aborttivalheilla?

9:15
Hittisarja The Crown herätti niin suuria tunteita, että ministerikin puuttui peliin – ovatko nämä sokeeraavat kohtaukset faktaa vai fiktiota?

Prinsessa Dianan vuonna 1995 antaman kohuhaastattelun taustat ovat jälleen nousseet tapetille. BBC:n toimittajan syytetään nyt houkutelleen Dianan haastatteluun tekaistuilla aborttiväitteillä.

Prinsessa Dianaantoi BBC:n toimittajalle Martin Bashirille vuonna 1995 haastattelun, josta nousi valtaisa kohu. Diana antoi kyseisessä haastattelussa kuolemattoman lausuntonsa siitä, että hänen "avioliitossaan oli kolme ihmistä", joilla hän viittasi itseensä, aviomieheensä prinssi Charlesiin ja tämän silloiseen salarakkaaseen ja nykyiseen vaimoon Camilla Parker Bowlesiin.

Viime syksynä paljastui, että BBC:n Panorama-ohjelman haastattelijana toiminut Bashir oli tekaissut pankkitositteita ennen haastattelua, joilla vakuuteltiin Dianan veljelle Charles Spencerille, että joku miehen henkilökunnan jäsenistä vuoti tietoja prinsessan perheestä.

Nyt soppa sakenee entisestään, vaikka haastattelusta on kulunut jo yli 25 vuotta. Muun muassa People-lehti ja Daily Mail uutisoivat nyt, että Bashir olisi huijannut Dianan haastatteluun esittämällä tälle tekaistuja väitteitä prinssi Charlesista ja pariskunnan lasten prinssi Williamin ja prinssi Harryn lapsuusaikojen hoitajasta Tiggy Legge-Bourkesta.

Lehtitietojen mukaan Bashir olisi esittänyt prinsessa Dianalle väärennetyn todistuksen siitä, että Legge-Bourke olisi tullut raskaaksi prinssi Charlesille ja tehnyt abortin. Prinsessan väitetään myös olleen siinä uskossa, että hänen miehensä olisi toivonut tämän kuolemaa voidakseen avioitua lastenhoitajan kanssa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC julkisti viime syksynä pyytäneensä entisen korkeimman oikeuden tuomarin lordi John Dysonin selvittämään Panorama-haastatteluun liittyviä väitteitä. Lordi Dysonin kerrotaan nyt saaneen tutkinnassaan selville, että Diana olisi nopeasti muuttanut mieltään ja päättänyt antaa haastattelun kuultuaan tekaistuista aborttiväitteistä.

BBC:ltä vastattiin People-lehdelle, ettei Bashir tai yleisradioyhtiö kommentoi tuoreimpia väitteitä. Daily Mailin mukaan tutkinnasta saadaan lopullinen raportti touko-kesäkuun aikana.

Dianan veli Charles Spencer kertoi jo viime syksynä, että Bashir olisi lähettänyt hänelle ennen haastattelua kirjeen, joka koski huhuja, joiden mukaan kuninkaallisen lastenhoitajan Tiggy Legge-Bourken ja "erään tietyn yksilön" välillä olisi ollut "toistuvaa läheisyyttä".

Nykyisin nimellä Tiggy Pettifer tunnettu lastenhoitaja on prinsessa Dianan kuopuksen prinssi Harryn esikoisen Arhcie-pojan kummitäti.

Diana antoi lopulta Bashirille haastattelun marraskuussa 1995. Siitä kehkeytyi valtava kohu, jonka myötä kuningatarElisabet kehotti Dianaa ja Charlesia ottamaan avioeron. Walesin prinssi ja prinsessa olivat kuitenkin eläneet erillään jo vuodesta 1992 lähtien. Avioerosta tuli virallinen vuonna 1996.

Prinsessa Diana menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa vuotta myöhemmin. Pariskunnan avioliitto on kuitenkin viime kuukausina puhuttanut paljon sen jälkeen, kun liiton ensimmäisiä vuosia kuvattiin karulla tavalla Netflixin hittisarjassa The Crown.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja