Twitterin osake poistuu pörssistä – Musk kaupoista: "Tein sen yrittääkseni auttaa ihmiskuntaa, jota rakastan"

Näin Elon Muskin kritisoidut ulostulot vaikuttavat miljardöörin bisneksiin – analyytikko vastaa suorassa lähetyksessä 7:02
Näin Elon Muskin kritisoidut ulostulot vaikuttavat miljardöörin bisneksiin – analyytikko vastaa suorassa lähetyksessä

Musk saa vapaammat kädet panna yhtiötä uuteen järjestykseen ilman pörssiyhtiötä koskevaa valvontaa.

Kaupankäynti Twitterin osakkeella keskeytettiin perjantaina New Yorkin pörssissä, sen jälkeen kun liikemies Elon Musk osti yhtiön juuri ennen tuomioistuimen asettamaa määräaikaa. Asiasta kertoo muun muassa New York Times.

Musk maksoi yhtiöstä 44 miljardia dollaria. Hän oli jo aiemmin ilmoittanut aikovansa vetää yhtiön pois pörssistä. Twitter jätti hakemuksen osakkeen poistamisesta listoilta perjantaina aamulla paikallista aikaa.

Muskin ei tarvitse enää noudattaa pörssiyhtiötä koskevaa lainsäädäntöä

Yhtiön poistuminen pörssistä merkitsee, ettei Muskin tarvitse noudattaa pörssiyhtiöitä koskevaa lainsäädäntöä eikä julkistaa tietoja yhtiön tuloksista ja toiminnasta joka vuosineljännekseltä.

Muskin kaupanhieronta Twitteristä on kestänyt kauan, ja hän on antanut monenlaisia lausuntoja ja kommentteja suunnitelmistaan yhtiön kehittämiseksi. Torstaina hän tviittasi Twitterin mainostajille suunnatussa viestissä ostavansa Twitterin, koska sivilisaation tulevaisuudelle on hänen mielestään tärkeää, että olemassa on yhteinen digitaalinen tori erilaisten ajatusten vaihtamiseen "terveellä tavalla ilman väkivaltaa".

–  En tehnyt sitä siksi, että se olisi helppoa. En tehnyt sitä saadakseni lisää rahaa. Tein sen yrittääkseni auttaa ihmiskuntaa, jota rakastan, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat