Elon Musk jakeli potkuja Twitterin johtoportaalle – näin valtavat miljoonakorvaukset ex-johtajat saavat

Maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuva Elon Musk on ostanut Twitterin. Miljardööri kohautti maailmaa aiemmin tänä keväänä ilmoittamalla aikeistaan hankkia Twitter talliinsa hulppealla 44 miljardilla dollarilla.

Musk tuli kuitenkin katumapäälle kesällä ja yritti venkuloida itsensä sopimuksesta irti.

Peruuttelu ei kuitenkaan onnistunut, ja nyt yrityskaupat on viimein saatu maaliin. Elon Musk on nyt Twitterin omistaja.

Reuters kertoo, että heti ensi töikseen Musk antoi lukuisille johtajille kenkää. Ensimmäisenä eropassit saivat toimitusjohtaja Parag Agrawal sekä talousjohtaja Ned Segal, jotka lähtivät rakennuksesta vartijoiden saattamana.

Musk on usein parjannut Twitterin menettelytapojen johtaja (policy chief) Vijaya Gaddea, joka sai myös potkut. New York Timesin mukaan Twitterin johtava asianajaja Sean Edgett sai niin ikään myös kenkää, ja myös hänet turvahenkilöstö saatteli ulos. Insider kertoo, että asiakaspalvelujohtaja Sarah Personette sai hänkin potkut.

Johtokunta ei kuitenkaan lähde tyhjin käsin. Insiderin mukaan Agrawal sai 38,7 miljoonan dollarin kultaisen kädenpuristuksen. Segalin kirstuun kapsahti 25,4 miljoonaa taalaa, Gaddelle 12,5 miljoonaa ja Personetten lompakko paisui 11,2 miljoonalla dollarilla.

Jää nähtäväksi mitä Musk aikoo Twitterille seuraavaksi tehdä. Hän on huhujen mukaan aikonut leikata kaikkiaan jopa 75 % väkimäärästä, vaikka Musk itse tämän kiistääkin.

Vahva veikkaus Twitterin seuraavaksi toimitusjohtajaksi on yrittäjä Jason Calacanis, joka Muskin läheisenä ystävänä on keskustellut jo Twitterin johdosta. The Verge kertoo, että Calacanis on sanonut Muskille suoraan, että Twitterin toimarin asema on hänen unelmaduuninsa.

Lue myös:

    Uusimmat