Tv-sarjoissa on luettu samaa lehteä 20 vuotta – uskomaton kuvasarja

Yksi ja sama sanomalehti vilahtelee useissa Hollywood-sarjoissa ja -elokuvissa. Tiedätkö miksi?

Hollywoodissa tapahtuu paljon uskomattomia asioita. Yksi niistä kuvauksissa käytettävä rekvisiitta. Koska esineitä ei niin vain voi ottaa osaksi televisio-ohjelmaa, voivat monet arkipäiväiset asiat joskus päätyä tähdittämään useampiakin sarjoja ja elokuvia. Tarkkasilmäisimmät katsojat ovatkin voineet bongata esimerkiksi erään sanomalehden monista sarjoista.

Pulmuset-sarjaa tähdittänyt Ed O'Neill on tavannut samoja uutisia sekä Pulmusissa että hittisarja Moderni perheessä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Lehden ura ei kuitenkaan rajoitu näihin kahteen sarjaan. Twitteriin ladatusta kuvasta lehden voi löytää Modernin perheen ja Pulmusten lisäksi muun muassa Täydelliset naiset -sarjasta niin Carlosin kuin Susaninkin hyppysissä, Dallasista, Siskoni on noita -sarjasta, 70's show'sta ja Angel-sarjasta. 

Slate-sivuston mukaan lukemattomissa ohjelmissa nähty lehti teetettiin alun perin jo 60-luvulla. Näyttelijät kautta vuosien eivät ole kuitenkaan pidelleet käsissään samaa lehteä, vaan kyse on yhdestä tiedostosta, jota on painettu useita kopioita.

Tuotantoyhtiöt kierrättävät samoja lehtiä vuodesta toiseen, sillä aitojen julkaisujen käyttäminen vaatisi valtavasti byrokratiaa ja olisi mahdollisesti kallistakin. Aidon lehden näyttämisen vaatima vaiva ohittaisi luultavasti kirkkaasti sen tuomat hyödyt.

Siksi kuvauspaikkajärjestäjät haalivat varastoihinsa mieluummin leikkilehtiä, jotka maksavat vain noin 15 dollaria kappaleelta. Lehden on teettänyt Earl Hays Press -niminen yhtiö, joka on erikoistunut erilaisiin elokuvissa tarvittaviin esineisiin eri aikakausien rekisterikilvistä ruokapakkauksiin ja olutpulloihin.

Juttu julkaistiin MTV.fissä ensimmäisen kerran vuonna 2015

Lue myös:

    Uusimmat