Mainos

Tuusulan koulusurmaajan liikkeet selvitetty sekunnilleen

Jokelan verilöylyn poliisikuulustelut alkavat olla loppusuoralla. Oikeuskemialliset tulokset valmistunevat ensi viikolla.

Poliisi on selvittänyt tarkasti Jokelan surmaajan liikkeet koulukeskuksessa. Pekka-Eric Auvinen ampui itseään lähes välittömästi sen jälkeen, kun poliisi oli huomannut hänet kello 12.04. Poliisikontaktin jälkeen nuorukainen ei osunut enää ulkopuolisiin uhreihin.

18-vuotias Auvinen oli surmannut viimeisen uhrinsa hetkeä ennen kuin poliisi näki hänet.

Sekasorto ja paniikki jatkuivat kuitenkin koulussa, vaikka nuorukainen oli jo kulkenut koulun wc-tiloihin ja ampunut itseään päähän. Hänet löydettiin wc:stä kello 13.53.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapala sanoo, että teon motiivi on hiukan kirkastunut.

- Lopullista varmuutta ei saada, koska henkilö ei ole sentyyppisiä viestejä suoraan ole jättänyt eikä hän ole itse kertomassa.

Poliisikuulustelut alkavat olla loppusuoralla. Oikeuskemialliset tulokset tulevat ensi viikolla. Niistä selviää, oliko Auvinen ottanut päihteitä ennen surmatekoja.

Suomi varoitti Saksaa

Haapala sanoo, että keskusrikospoliisi on ollut yhteydessä viime välisenä yönä Saksan viranomaisiin ja varoittanut mahdollisesta vaarasta saksalaisessa Kaarstin lukiossa.

Poliisi sai vihjeen internetissä käydystä irc-kanavan keskustelusta, jossa kaksi ihmistä kirjoittivat mahdollisesta ampumisesta saksalaislukiossa. Haapalan mukaan toinen keskustelijoista on nuori suomalainen koululainen.

- Nämä ovat sellaisia puolesta ja vastaan kannanottoja. Osa on totta ja osa tarua. Ei aina tiedä, mitä näiden nuorten päässä liikkuu.

Haapala ei halua tarkentaa, kuka oli toinen keskustelija. Hänen mukaansa asia on Saksan poliisin hoidossa.

Suomalaispoliisin varoituksen jälkeen saksalaiskoulu suljettiin mahdollisen ampumisuhan takia.

Poliisi kuulee keskustelijaa

Poliisi aikoo kuulla suomalaiskeskustelijaa. Viranomaisilla on kuitenkin rajalliset mahdollisuudet seurata esimerkiksi internetin keskusteluja. Useimmiten tietoja saadaan, jos joku vihjaa epäilyttävästä keskustelusta tai kuvista.

- Jos vinkkejä tulee, niin silloin lähdemme mukaan peliin, Haapala tarkentaa.

Hänen mukaansa vihjeiden määrä on kasvanut Jokelan tapahtumien jälkeen.

Jokelan koulusurmien tutkinta on näillä näkymin valmis jouluun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.