Katariina Juseliuksen muistot ovat edelleen kirkkaat päivältä, kun Jokelassa tapahtui koulusurma: "Saimme luokkaan tekstiviestejä"

Tällaiset jäljet Jokelan koulusurma jätti Katariina Juseliukseen 1:07
Katso videolta, minkälaiset jäljet Jokelan koulusurmasta selviäminen jätti Katariina Juseliukseen.

Somevaikuttaja-artisti Katariina Juselius on yksi niistä, joka selvisi Jokelan koulusurmasta vuonna 2007.

Missinäkin tunnettu ja musiikki-uralle siirtynyt Katariina Juselius selvisi vuonna 2007 Jokelan koulusurmasta. Juselius oli tuolloin 13-vuotias ja selvisi ilman fyysisiä vammoja, mutta sai henkiset traumat. 

Tiistaina  2. huhtikuuta Vantaan Viertolan peruskoulussa, Jokirannan opetuspisteessä, tapahtui ampumavälikohtaus, jossa kuoli 12-vuotias poika ja haavoittui kaksi 12-vuotiasta tyttöä. Teosta epäillään 12-vuotiasta koulun oppilasta. Tapahtumat nostivat pintaan Juseliuksen muistot lähes 17 vuoden takaa. 

– Ensinnäkin sen yrittää hävittää jotenkin pois silmistä, koska kyllähän tuollainen kouluammuskelu on aivan kauheaa. Ei sitä toivoisi ikinä kenellekään. Mutta, kun siitä tuli kuolonuhreja ja näin yhteiskunnallisesti iso asia, niin eihän sitä voi olla näkemättä. Aivan kauhea tilanne, ja vielä niin nuoret lapset uhreina. Nostaa omat muistot vuodelta 2007 pintaan, Juselius kertoi Huomenta Suomessa 5. huhtikuuta.

Vaikka Juselius oli Jokelan koulusurman aikaan vain 13-vuotias, ovat hänen muistonsa traagiselta päivältä hyvin kirkkaat. 

– Muistan todella paljon yksityiskohtia. Muistan samana päivänä kuolleen rehtorin kuulutuksen, ettei saa poistua, että nyt on vakava tilanne. Muistan, että saimme luokkaan tekstiviestejä, ketä on kuollut, kun olimme olleet vankeina luokan sisällä. Kun olen paennut, niin muistan nähneeni luodinreikiä koulussa, Juselius kertoi. 

Tapahtuneen jälkeen Juseliuksella oli luokkansa kanssa yhteinen tapaaminen, jossa oli psykologi.

– Mutta sen jälkeen se hiljeni. Ehkä häpesimme sitä, että koulussamme tapahtui tällainen. Muistaakseni emme puhuneet kauheasti edes luokan sisällä näistä kokemuksista, saati näin jälkeenpäin en ole kenenkään luokkalaiseni kanssa puhunut, Juselius muisteli. 

Juseliuksen mukaan media oli tuohon aikaan todella raaka. Hänelle saatettiin soitella omaan puhelimeen ja pyytää haastatteluja ilman hänen vanhempiensa lupaa. 

– Minua alettiin kiusata sen takia, kun olin antanut haastatteluja, Juselius kertoi. 

Katso yllä olevalta videolta, minkälaiset jäljet Jokelan koulusurmasta selviäminen jätti Katariina Juseliukseen.

Voit katsoa Katariina Juseliuksen koko haastattelun alta. Juseliukselta julkaistiin 5. huhtikuuta Kiitorata-niminen single, jossa on mukana myös Antero Mertaranta.

Katariina Juselius todisti Jokelan kouluampumisen kauhut vain 13-vuotiaana 9:25
Viihde auttoi Katariina Juseliusta selviytymään Jokelan kouluampumisen traumoista.

Lue myös:

    Uusimmat