Tuula Tenkasen mahtava liito jatkuu – nousi ruotsalaisen ohi kakkoseksi!

Tuula Tenkanen purjehti komean päivän Tokion olympialaisten Laser radial -luokassa ja nousi kokonaistilanteessa kakkossijalle.

Tenkanen nappasi päivän avauslähdöstä kuudennen sijan ja kapusi siinä kohtaa kokonaistilanteessa viidenneltä sijalta kolmanneksi.

Päivän toisessa lähdössä Tenkanen oli suuren osan kilpailua kolmantena ja tuli sillä sijalla myös maaliin. Tenkasen nousu kokonaistilanteessa jatkui, kun hän kampesi yhdellä nettopisteellä ruotsalaisen Josefin Olssonin ohi kakkossijalle.

Olsson oli päivän lähdöissä neljäs ja yhdeksäs.

Kokonaiskilpailua johtava Tanskan Anne-Marie Rindom on tehnyt koko regatan ajan vakuuttavaa jälkeä. Hän sijoittui torstain lähdöissä toiseksi ja ykköseksi.

Rindomilla on 25 nettopistettä, ja Tenkanen on 46 pisteellään hänestä 21 pisteen päässä. Kolmantena olevalla Olssonilla on 47 pinnaa ja neljättä sijaa pitävällä Belgian Emma Plasschaertilla 49 pistettä.

Takana on nyt kahdeksan lähtöä, ja kilpailu jatkuu huomenna perjantaina.

Luokassa purjehditaan kymmenen lähtöä, joiden jälkeen regatan päättää mitalilähtö tuplapisteillä. Mitalilähtöön pääsevät mukaan kymmenen parasta.