Tuula Tenkanen nousi kärkikolmikkoon! Toisen suomalaisen mitalihaaveille kova kolaus lähdön keskeytyksestä

Purjehtija Kaarle Tapperin menestystoiveet kokivat kovan kolauksen Tokion olympialaisissa. Häntäpäässä ollut Tapper keskeytti Laser-luokan päivän avauslähdön ja putosi kokonaistuloksissa sijalle 14. Hän aloitti purjehduspäivän viidenneltä sijalta.

Miesten Laserissa purjehditaan tänään vielä yksi lähtö. Tapperilla on 67 nettopistettä, kun kilpailun kärjessä olevalla Australian Matt Wearnilla on 28 pistettä.

Wearn oli torstain avauslähdön ykkönen. Luokkaa on purjehdittu seitsemän lähtöä.

Tuuli Petäjä-Sirén sijoittui purjelautailun naisten RS:X-luokan päivän ensimmäisessä lähdössä vaatimattomasti 22:nneksi. Petäjä-Sirén tavoittelee Enoshiman olympiavesillä pääsyä kymmenen parhaan mitalilähtöön, mutta ne haaveet vaikeutuivat. Luokassa purjehditaan tänään vielä kaksi lähtöä, ja sen jälkeen mitalilähtöön pääsijät ovat selvillä.

Petäjä-Sirén on kokonaistuloksissa 14:ntenä. Torstain avauslähdön ykkönen oli Israelin Katy Spychakov. Kymmenennellä sijalla on Brasilian Patricia Freitas, jolla on 90 pistettä. Petäjä-Sirénillä on pisteitä 107.

Sääoloista viivästyksiä

Akseli Keskinen ja Sinem Kurtbay sijoittuivat Nacra 17 -luokan päivän ensimmäisessä lähdössä 13:nneksi. Päivän kakkoslähdössä he olivat pykälän huonompia. Suomalaiskaksikko on kokonaistuloksissa sijalla 13, kun takana on viisi lähtöä.

Tämän päivän molemmat lähdöt ovat voittaneet Britannian John Gimson ja Anna Burnet, jotka ovat kokonaistilanteessa toisena. Johdossa purjehtivat Italian Ruggero Tita ja Caterina Banti. Nacra 17 -luokassa purjehditaan tänään vielä yksi lähtö.

Sääolot ovat viivästyttäneet osaa päivän purjehduksista.

Laser radialin päivän avauslähdössä Suomen Tuula Tenkanen sijoittui kuudenneksi. Seitsemän lähdön jälkeen Tenkanen on kokonaiskisassa kolmantena.

Juttua päivitetty kello 8.40 Laser radialin uudella tilanteella.