Tutkimus: Tästä syystä flunssa tarttuu – elintavoista riippumatta

Oletko jälleen vilustumassa? Michiganin yliopiston johtaman tutkimuksen mukaan geenimme määrittävät sen, kuinka helposti sairastumme.

Yrität kaikkesi – kuntoilet, syöt terveellisesti, pukeudut lämpimästi ja nukut tarpeeksi, mutta flunssan oireet tekevät jälleen tuloaan. Kuulostaako tutulta? Michiganin yliopiston johtaman tutkimuksen mukaan geenit määrittävät, kuinka helposti sairastumme.

Brittivapaaehtoisilla toteutettu tutkimus todistaa, että osa ihmisistä on altistuu helpommin flunssalle kuin muut.

Tutkijat altistivat 17 ihmistä flunssavirukselle ja seurasivat heitä viiden päivän ajan. Tutkittavista 9 sairastui, mutta loput eivät osoittaneet merkkiäkään vilustumisesta.

Osalla sairastuneista tulehdus näkyi geeneissä 36 tuntia ennen oireita ja he myös kärsivät taudin kovimmassa muodossaan. Niillä, jotka välttivät sairauden täysin, aktivoitui täysin erilainen alue geeneistä.

– Tämä on erittäin tärkeä löydös, todellista Star Trek -materiaalia. Tällä tutkimuksella on vaikutusta useiden tarttuvien sairauksien, ei vain flunssan, osalta. Tämä tieto voi auttaa meitä flunssa-epidemioiden ja vaarallisempiekin sairauksien, kuten ebolan torjunnassa kertoo professori Peter Openshaw Lontoon hengityssairauksien tutkimuslaitokselta (Centre for Respiratory Infection).

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja