Tutkimus: Söpöjen eläinvideoiden katselu todella lievittää stressiä ja ahdistusta – tässä 10 esimerkkiä, jotka taatusti tuovat hymyn huulillesi!

Joukko kissanpentuja kutsuttiin akvaarioon vierailulle – katso hellyttävä video kisujen retkestä 1:19
Joukko kissanpentuja kutsuttiin akvaarioon vierailulle – katso hellyttävä video kisujen retkestä!

Suloisten eläinvideoiden katselu todella vähentää stressiä. Kokosimme söpöyspaketin, joka taatusti parantaa mielialaasi!

Kun pinnaa kiristää, suloinen koira- tai kissavideo todella auttaa. Leedsin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että söpöjen videoiden katselu todella vähentää stressiä, kertoo BBC.

Pieneen selvitykseen osallistui 19 osanottajaa: 15 yliopisto-opiskelijaa, joilla oli koe myöhemmin, sekä muuta henkilökuntaa, joka kertoi kokevansa stressiä töissä. Osanottajat katsoivat 30 minuutin ajan söpöjä kuvia ja videoita eläimistä.

Mukana oli materiaalia esimerkiksi ankoista, kissanpennuista, kissoista ja koirista, tiikerin- ja leijonanpennuista sekä apinoista.

Ahdistus lieveni ja verenpainekin madaltui eläinvideoiden ansiosta

Kävi ilmi, että suloiset eläinvideot todella parantavat oloa. Osanottajien syke laski ja verenpainekin aleni. Ahdistustasot laskivat yli kolmasosan, ja joillakin osanottajilla ne putosivat jopa puoleen.

Osanottajat pitivät eniten videoiden katsomisesta. Niiden joukossa erityisen suosittuja olivat videot, jossa eläimet ja ihmiset ovat kontaktissa toistensa kanssa.

Quokka aiheutti välittömiä positiivisia vaikutuksia

Tutkimuksessa havaittiin, että australialainen, hymyistään tunnettu lyhythäntäkenguru eli quokka vaikutti välittömän positiivisesti osanottajiin. Tutkimuksessa oli kuitenkin yhteistyökumppanina australialainen turismitoimisto, jolle tulos lienee mieluinen.

– Olin miellyttävästi yllättynyt siitä, että session aikana jokainen mitattava arvo jokaisella osanottajalla madaltui hieman, apulaisprofessori Andrea Utley kommentoi CNN:n mukaan.

Joulukuussa 2019 tehtyä tutkimusta oli tarkoitus laajentaa, mutta koronaviruspandemia lykkäsi aikeita. Aiheen selvittely jatkuu myöhemmin.

Kaipaatko taukoa stressaavaan päivääsi? Testaa vaikkapa nämä 10 juttua, joista tulee taatusti hyvä mieli:

 1. Ihmiskasvoinen Nico-hylje sulattaa sydämiä sosiaalisessa mediassa: "Haluan antaa sinulle ison halin"
 2. Päivän söpö kissavideo kuvien kera, olkaa hyvä! Niu Nain erityinen piirre ihastuttaa ja hämmästyttää
 3. Tähän et voi olla ihastumatta! Pingviinit pääsivät museoretkelle Chicagossa: Käytä 4 sekuntia elämästäsi tähän, ja piristyt taatusti
 4. Söpöysvaroitus! Koira ja delfiini ovat olleet ystäviä vuosikausia – näin suloiselta epätavallinen kaksikko näyttää yhdessä
 5. Pitbull kävi istumaan huvittavassa asennossa – kuvista hitti somessa: "Koirani on outo"
 6. Tunnetko jo Grumpy Catin manttelinperijän, Judgy Rogerin? Viraalihitiksi noussut "tuomitseva kissanpentu" löysi viimein kodin
 7. Söpöysvaroitus! Koiranpennut kuuntelivat kiltisti pehmolelua – Timin videolla miljoonia katselukertoja
 8. Löydätkö Spankyn? Hupsun koiran hulvaton piiloleikki naurattaa somessa – videosta hurja hitti: "Se ajattelee olevansa paras piileskelijä maailmassa"
 9. Moo-mäyräkoiran erikoinen turkki herättää ihastusta: "Monet luulevat aluksi, että sillä on päällään pyjama"
 10. Narnia-kissan kasvot ovat puoliksi mustat ja puoliksi harmaat – pennut ihastuttavat omalla värityksellään

Lopuksi vielä ihana video Australiasta: Pikkuiset cowboyt kaitsevat karjaa!

Viikonlopun söpöin video: Pikkuiset cowboyt kaitsevat karjaa Australiassa 1:30

Lue myös:

  Uusimmat