Päivän söpö kissavideo kuvien kera, olkaa hyvä! Niu Nain erityinen piirre ihastuttaa ja hämmästyttää

Niu Nai villitsee ihmisiä netissä erikoisten silmiensä vuoksi, kertoo uutissivusto Insider

Kaikilla kissanpennuilla on syntyessään kauniit siniset silmät, joiden väri muuttuu karvapallon varttuessa. Toisinaan ihmisen ja eläimen silmässä voi olla kehityshäiriö, heterokromia, joka tekee silmistä eriväriset.

Video: Kissakaksoset Iriss ja Abyss ovat sensaatio Venäjällä – juurikin eriväristen silmien vuoksi! 

Mikä on heterokromia? 

Heterokromia tekee silmistä eriväriset, sillä väriin vaikuttavan melaniin pääseminen kehittyvään silmään on estynyt. Näin ollen toinen silmä voi olla esimerkiksi vihreä ja toinen ruskea.

Kehityshäiriö voi johtua esimerkiksi sairaudesta tai vammasta. Joissakin tapauksissa kyse on perinnöllisistä syistä. Sairauden ei kuitenkaan useissa tapauksissa vaikuta elämänlaatuun sen suuremmin, vaikkakin joissakin tapauksissa kehityshäiriön on todettu lisäävän riskiä silmäsairauksiin.

Niu Nain erikoiset silmät villitsevät somessa

Niu Nai (suom. maito) on lähes pikimusta kissa, joka ihastuttaa nettikansaa söpöydellään: onko mitään suloisempaa kuin kissa, joka tapittaa ujosti lautasen kokoisilla pupilleillaan?

Kissasta tekee entistäkin kiinnostavamman sen erikoiset silmät. Niu Naun toinen silmät ovat kirkkaanväriset: toinen niistä on vaaleansininen, toinen keltainen.

Sen lisäksi, että söpön karvapallon silmät ovat eriväriset, ne reagoivat valoon erikoisesti. Joissakin valokuvissa toinen silmä helottaa kirkkaanpunaisena. CatHealthin mukaan ilmiö johtuu sinisen silmän melaniinikerroksesta, joka poistaa osan valon väreistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kissanomistaja Clare Zheng on jakanut kissastaan kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa, ja erikoislaatuisesta mirristä on tullut sensaatio. Kuvat ovat saaneet suurta huomiota etenkin kiinalaisessa Weibo-mikroblogipalvelussa, joka on yksi Kiinan suosituimmista verkkosivustoista.

Claren mukaan Niu Nai pitää kylpemisestä: 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä​​​​​​​

Kissalla on Instagramissa yli 40 tuhatta seuraajaa, ja ihastuttavalle nelijalkaiselle on luotu oma tilinsä myös Twitteriin – siis legenda jo syntyessään!

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat