Söpöysvaroitus! Koira ja delfiini ovat olleet ystäviä vuosikausia – näin suloiselta epätavallinen kaksikko näyttää yhdessä

Pekka Poudan Sini-koiralla poikaystävä mukana lähetyksessä – näin karvakaverit touhuavat yhdessä 0:37
Pekka Poudan Sini-koiralla poikaystävä mukana lähetyksessä – näin karvakaverit touhuavat yhdessä sääkarttojen äärellä!

Siinä missä ihmiset voivat ystävystyä vuosikymmeniksi, jopa loppuelämäksi, myös eläimet voivat ystävystyä lajirajojen yli. Esimerkin tällaisesta hellyttävästä parivaljakosta antaa uutissivusto Business Insider

Gunner on 8-vuotias kultainennoutaja, joka tutustui vain 8 viikon ikäisenä pentuna delfiiniin, josta tuli yllättäen karvakuonon elinikäinen ystävä. 

Vaikka Gunner oli vasta pieni pentu, sen rauhallinen olemus houkutteli tuolloin nelivuotiaan Delta-delfiinin tekemään tarkempaa tuttavuutta. 

– Kun Gunner meni ensimmäisen kerran satama-alueelle, odotin sen haukkuvan ja olevan todella innoissaan. Mutta se tekikin päinvastoin: se meni makuulle ja vain katseli, Gunnerin omistaja, Marie Blanton, kertaa kultaisennoutajan ja delfiinin ensikohtaamista.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaksikolla on tapana leikkiä yhdessä – jo ensikohtaamisella Delta kiikutti Gunnerille leluja vedestä.

– Aloin pistää merkille, että aina, kun toin Gunnerin mukanani altaalle, Delta oli delfiineistä ensimmäisenä laiturilla. Se toi koiralle leluja ikään kuin se olisi yrittänyt leikkiä Gunnerin kanssa.

Kaverukset näkevät harvemmin, mutta ystävyys säilyy

Nyt 10-vuotias Delta asustaa Floridassa Dolphin Research Center -nimisessä keskuksessa, jossa tutkitaan ja suojellaan delfiinejä. 

Keskuksessa kouluttajana työskentelevän Blantonin mukaan kouluttajat pyrkivät rakentamaan aitoja suhteita delfiinien kanssa, sillä he haluavat todella tuntea keskuksen delfiinit yksilöinä. 

Samalla kouluttajat haluavat totuttaa delfiinit erilaisille asioille – kuten näiden kaveruksien tapauksessa – pienelle koiranpennulle, joka on viettänyt aikaa keskuksessa omistajansa kanssa usein. 

Nykyisin kaverukset näkevät toisiaan muutaman kerran kuukaudessa, mutta pitävät siitäkin huolimatta yhä yhtä. 

– Koska pojat ovat molemmat jo vähän vanhempia, he eivät näe toisiaan nykyisin niin paljon, Blanton perustelee.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Suomessa on tänä vuonna bongattu useamman kerran delfiinejä – lue lisää näistä linkeistä:

Lue myös:

    Uusimmat