Narnia-kissan kasvot ovat puoliksi mustat ja puoliksi harmaat – pennut ihastuttavat omalla värityksellään

2:43
Jutun kissa on brittiläinen lyhytkarva. Se oli vuoden 2019 kuudenneksi suosituin kissarotu Suomessa. Katso videolta, mikä rotu oli Suomen suosituin!

Suloisella kollikissalla on erikoiset kaksiväriset kasvot.

Metro uutisoi Narnia-nimisestä kissasta, jolla on harvinaiset kaksiväriset kasvot. Puolet kyseisen kollin kasvoista on mustaa ja toinen puoli on harmaa. Silmät ovat hämmästyttävän siniset.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

On harvinaista, mutta ei täysin tavatonta, että kissalla on kaksiväriset ja -kuvioiset kasvot. Tämä tarkoittaa sitä, että keskeltä kissan kasvoja kulkee raja otsasta leuankärkeen saakka, jonka molemmin puolin on erivärisen kissan kuviointi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Brittiläinen lyhytkarva Narnia on monen pesueen ylpeä isukki ja hänen jälkeläisensä ovat olleet monenkirjavia. Kaksi viimeisintä pentua ovat ihastuttaneet Narnian kasvattajaa Stephanie Jiminezia erityisesti, sillä joitain kuukausia sitten syntynyt kaksikko edustaa isänsä molempia kasvonpuoliskoja. Toinen on siis harmaa ja toinen musta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiireinen isukki

Pentujen nimet ovat Prada ja Phoenix. Molemmat ovat perineet isänsä siniset silmät. Jiminez on kissojen kasvattaja ja on käyttänyt Narniaa useiden pentueiden isänä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Narnia itse syntyi Pariisissa, Ranskassa, mutta se muutti Jiminiezin luo Englantiin. Aiemmin sen luultiin olevan kimeerinen. Se on erittäin harvinainen ilmiö, jossa eläimellä tai eliöllä on kaksi tai useampi geneettisesti erilaista solukantaa. Narnian DNA-testeissä kuitenkin selvisi, että sillä on vain yhdentyyppistä DNA:ta. Geneetikot eivät kuitenkaan ole täysin varmoja, että minkälaista.

Jiminez paljasti Metrolle, että Narnia voi odottaa kuun lopulla lisää jälkeläisiä, kun uusi pentue syntyy. Kiireinen kollipoika rakastaa viettää aikaa pentujensa kanssa, jahka lisääntymispuuhiltaan ehtii. Hänellä on kaksi vaaleanruskeaa kaksosta, Orfée ja Ozanna, pikimusta Roswell, harmaa Rose ja kaksi kirjavaa poikaa, Polaris ja Phantom.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja