Tutkijat mursivat aiemman uskomuksen: Tällaisia miehiä naiset haluavat hormoneista riippumatta

9:56

Vastoin aiempia uskomuksia suun kautta otettavilla ehkäisyvalmisteilla ei olekaan mitään vaikutusta siihen, mitä nainen mieheltä haluaa, kertoo tuore tutkimus.

Yllä olevalla videolla pohditaan, onko rakkaus tiedettä vai tunnetta.

Psychological Science -julkaisussa esitelty tutkimus paljastaa, ettei hormonitasoilla tai ehkäisypillereillä ole mitään vaikutusta siihen, millaisen miehen nainen haluaa.

Tutkimusta johtanut Benedict C. Jones Glasgow'n yliopistosta kertoi EurekaAlertille antamassaan lausunnossa, ettei tutkimus antanut minkäänlaisia viitteitä siitä, että e-pillerien hormonit voisivat muuttaa naisten kumppanimieltymyksiä vaikuttaen näin romanttisiin parisuhteisiin.

Aiempien tutkimusten oletus on ollut, että tiettyjen hormonaalisten muutosten aikana, erityisesti ovulaation aikaan tai silloin, kun hormonaalisia ehkäisyvalmisteita ei käytetä, naiset viehättyisivät maskuliinisemmista miehistä evolutionääristen tarkoitusperien vuoksi.

Maskuliiniset piirteet viehättävät riippumatta naisten hormonitasoista

Tutkimuksessa liki 600 heteronaista reagoi kuviin miesten kasvoista. Kuvia oli muokattu digitaalisesti joko maskuliinisemmaksi tai feminiinisemmäksi. Tutkijat testasivat myös naisten hormonitasot.

Naiset suosivat pääsääntöisesti kasvoja, joista esimerkiksi paksummat kulmakarvat ja kulmikkaampi muoto tekivät maskuliinisemmat. Maskuliinisemmat kasvot viehättivät vielä hieman enemmän, kun arvioitiin kiinnostavuutta lyhytaikaista suhdetta ajatellen pitkään suhteeseen verrattuna. Tämä piti paikkansa riippumatta naisten hormonitasoista. Hormonivalmisteet eivät siis vaikuttaneet tuloksiin, jotka näin ollen tyrmäsivät aiemmat pienemmät tutkimukset.

– Emme löytäneet mitään todisteita siitä, että muutokset hormonitasoissa vaikuttaisivat siihen, minkä tyyppistä miestä nainen pitäisi viehättävänä, Jones totesi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja