Tutkijat laittoivat katkarapuleffan pyörimään ja 3D-lasit mustekalan silmille: Tuloksena yllätys

Mustekalan silmille laitettavat 3D-lasit kuulostaa melko omituiselta kokeilulta. Juuri näin kuitenkin Minnesotan yliopiston tutkijat testasivat mustekalan syvyysnäköä.

Aiemmista tutkimuksista poiketen tutkijat huomasivat, että mustekala kykenee näkemään kolmiulotteisesti. Erikoisesta tutkimuksesta uutisoi CBS News.

Tutkijoiden mukaan 3D-lasien asettaminen mustekalalle ei ollut helppo tehtävä. Lasit kiinnitettiin mustekalan ihoon liimattuun tarranauhaan. Palkkioksi kärsivällisyydestään mustekala sai katkarapua.

Kun mustekala oli tottunut laseihin, niin sille näytettiin animoituja kuvia katkaravuista. Tulos yllätti: Mustekala hyökkäsi akvaariossa lasien näyttämää 3D-rapua kohti samaan tapaan kuin luonnossa. Kun katkarapujen sijaintia muutettiin 3D-kuvassa, niin mustekala muutti asentojaan tämän mukaisesti ennen hyökkäystään kohti oletettua saalista.

Tutkijat päättelivät, että mustekalan näkö toimii samaan malliin kuin ihmisilläkin. Aiemmin kyvyn luultiin olevan mahdollista yksinomaan selkärankaisille eliöille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja