Tutkija katsoi muinaista savitaulua lampun valossa – esiin ponnahti maailman vanhin kummitusta esittävä kuva!

British Museumin arkistoihin hautautunut 3500 vuotta vanha babylonialainen savitaulu on paljastanut yllättävän salaisuuden.

Tutkija huomasi, että savitaulussa on haalistunut piirros, joka esittää ”surullista miespuolista kummitusta”. Aiheesta kirjoittaa The Guardian.

Kuva on osa manaajille suunnattua opasta kummituksista eroon pääsemiseksi. Savitaulun tapauksessa kyse on kummituksesta, joka kaipaa seuraa itselleen.

Kuvassa kummitus kulkee kädet ojennettuina ranteistaan sidottuna naispuolisen henkilön kanssa. Tekstissä kerrotaan rituaalista, jolla kummitukset lähetetään alamaailmaan.

Tohtori Irving Finkel British Museumista toteaa, että uskomaton historiallinen esine on sivuutettu täysin tähän asti.

Finkel kertoo, että piirroksessa esitetään surullinen kummitus, joka tarvitsee rakastajan.

Finkel tajusi savitaulua tutkiessaan, että sen sitältö oli tulkittu aiemmin virheellisesti. Piirros kummituksesta näkyy vain, kun sitä tutkii yläpuolelta valaistuna. Savitaulu oli hankittu museoon 1800-luvulla eikä sitä ole pidetty koskaan edes esillä.

– Tauluun ei kiinnitä huomiota, koska piirroksen sisältävä alue näyttää siltä kuin siinä ei olisi merkintöjä. Mutta kun sitä tutkii ja pitää lampun alapuolella, niin hahmot hyppäävät ylös läpi aikojen mitä järisyttävimmällä tavalla

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja