Turussa useita alaikäisten väkivaltarikoksia lyhyessä ajassa – merkkivaatteetkin viedään päältä

Nuorisoporukka ryöstää ja pahoinpitelee Turussa 0:50
Rikospaikka kävi Turussa katsomassa, millainen nuorten väkivaltatilanne kaupungissa tällä hetkellä on. Lisää illan ohjelmassa.

Turussa on ollut viime kuukausien aikana paljon nuorten väkivaltarikoksia ja häiriökäyttäytymistä. Epäiltyjä pahoinpitelyjä on tapahtunut erityisesti keskustassa Hansakorttelin ympäristössä. Tekoja on myös videoitu.

Hansakorttelissa häiriöitä on aiheuttanut erityisesti nuorisoporukka, johon kuuluu 12-17-vuotiaita lapsia ja nuoria.

– On esimerkiksi ollut 12-vuotiaita lapsia humalassa, 13-vuotiaita, jotka tekevät huumekauppaa ja järjestettyjä pahoinpitelyjä, jotka kuvattiin. Tutkinnassa on toistakymmentä tällaista videota, ylikonstaapeli Mika Leskinen Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Osa rikoksista on liittynyt merkkivaatteisiin.

– On tiettyjä nuoria, jotka ryöstävät toiselta, täysin tuntemattomalta nuorelta, esimerkiksi Nike Jordan lenkkarit jalasta tai merkkivaatteita päältä. Tullaan isolla porukalla ympärille ja paineen avulla pakotetaan nuori luovuttamaan vaate, ylikonstaapeli Matti Pippola sanoo.

Katso illan Rikospaikka-ohjelmasta lisää, millainen Turun nuorten väkivaltatilanne tällä hetkellä on. Rikospaikka MTV3-kanavalla kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat