Mainos

Turmaristeilijän kapteenin väitteet ihmetyttävät - haastatteluvideo

Italian uutistoimisto ANSA:n mukaan karille ajaneen Costa Concordia -risteilijän kapteeni Francesco Schettino kertoi turman jälkeen satamassa, että kivikkoista aluetta ei oltu merkitty merikarttaan. Lisäksi 52-vuotias kapteeni vakuutti, että hän ja miehistö jättivät laivan vasta viimeisinä.

Paikalliset kalastajat eivät usko väitteitä

Paikallisten kalastajien mukaan alue on kuitenkin tunnettu kivikkoisesta rannikostaan eivätkä he usko kapteenin väitettä liian suppeasta merikartasta. Matkustajat ovat lisäksi syyttäneet kapteenia surkeasta tiedottamisesta - ensiksi puhuttiin vain teknisistä ongelmista, joten evakuointi kesti liian kauan. Lisäksi pelastuneet ovat kertoneet, että pelastusveneet eivät olleet valmiita.

Lisäksi tutkitaan, miksi laiva lähetti hätäviestin vasta kun evakuointi oli jo käynnissä. Yksi selitys on se, että laivalla oli teknisiä ongelmia ja alus yritti lähestyä rantaa, jotta matkustajien pelastautuminen olisi helpompaa.

Haastatteluissa kapteenin perhe kuitenkin vakuuttaa, että Schettino on loistava kapteeni, joka puhuu varmasti totta. Miehen sisko esimerkiksi kertoo Leggo-lehden haastattelussa Francescon rakastavan merta ja olevan kokenut kapteeni.

Miehistöltä ristiriitaisia viestejä matkustajille

Matkustajat ovat kertoneet italialaislehdistölle, että osa miehistöstä käski ihmisiä pelastusveneisiin, osa takaisin hytteihinsä. Lisäksi osa matkustajista on kertonut kapteenin ruokailleen ravintolassa turmahetkellä - laivayhtiö sen sijaan sanoo kapteenin olleen komentosillalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.