Nainen pahoinpideltiin julmasti kotonaan ja pakotettiin lavastamaan sivullinen raiskaajaksi – syytön mies istui vankilassa liki vuoden

Vaasassa tapahtui viime vuoden helmikuussa törkeä pahoinpitely ja vapaudenriisto, josta aluksi tuomion sai kuitenkin täysin sivullinen mies. 

Tapahtumat saivat alkunsa helmikuussa 2022 Vaasassa, kun vuonna 1997 syntynyt nainen ja vuotta vanhempi mies tunkeutuivat toisen naisen asuntoon. Asunnossa asunut nainen seurusteli tapahtuma-aikaan tunkeutujamiehen kanssa. 

Asunnossa nainen riisuttiin alasti, hänen kätensä, jalkansa ja suu sidottiin teipillä ja hänet vietiin jääkylmän suihkun alle pitkäksi aikaa. Kylpyhuoneen lattialla maannutta naista viillettiin veitsellä otsaan, hänen päälleen kaadettiin kissanhiekkaa ja häntä uhattiin tappamisella. Lisäksi häntä hakattiin imurinvarrella ja kulmakarvoja poltettiin. 

Nainen pakotettiin myös soittamaan hätäkeskukseen ja kertomaan viranomaisille, että ulkopuolinen mies olisi pahoinpidellyt ja raiskannut tämän. 

Nainen oli nimennyt pahoinpitelijäksi väärän miehen ja asia eteni tämän miehen osalta oikeuteen asti. Kesäkuussa 2022 käräjäoikeus tuomitsi miehen kolmen vuoden vankeuteen raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Asuntoon tunkeutunut nainen oli tässä oikeudenkäynnissä todistajana.  

Rikosasiaa oli tarkoitus käsitellä hovioikeudessa, mutta ennen hovioikeuden istuntoa asiassa tehtiin lisätutkinta, koska pahoinpidelty nainen oli ollut yhteydessä viranomaisiin. Aikaisemmin hän ei ollut uskaltanut, koska pelkäsi kostoa.   

Naista kuultiin uudestaan, jolloin selvisi, että hänet olisi tosiasiassa pahoinpidellyt asuntoon tunkeutunut kaksikko.

Syytön mies istui vankilassa lähes vuoden 

Syytön mies istui vankeudessa lähes vuoden verran.  

Motiiviksi väkivallanteolle pahoinpitelyyn oikeasti osallistunut mies kertoi naisen vasikoinnin ja sen, ettei tämä tullut katsomaan häntä sairaalaan. Pahoinpitelyyn syyllistyneen naisen idea oli taas pakottaa pahoinpidelty uhri soittamaan hätäkeskukseen ja kertomaan, että ulkopuolinen mies oli raiskannut ja pahoinpidellyt tämän. Naisen motiivina tälle toiminalleen oli huonot välit mieheen ja kosto.  

Vaasan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1997 syntyneen Nea Sofia Johanna Sparfin kahden ja puolen vankeuteen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, yllytyksestä väärään ilmiantoon ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. 

Vuonna 1996 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta yhden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. 

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut nainen sai kymmenen kuukauden ehdollisen tuomion väärästä ilmiannosta. 

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat