Mainos

Tuomioja summasi Lavrovin vierailun: Yhtä asiaa alleviivattava

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan hänen venäläiskollegansa Sergei Lavrovin vierailu ei sisältänyt yllätyksiä.

Tuomioja kertoi MTV3 Uutisten haastattelussa, että Lavrovin vierailu oli hyvin tavallinen työvierailu. Tuomiojan mukaan vierailun aikana ei noussut esiin varsinaisia yllätyksiä, vaikka Lavrovilta kysyttiin paljon punkbändi Pussy Riotin kolmen jäsenen saamista vankeustuomioista.

– Minusta on kuitenkin alleviivattava sitä, että ulkoministeri Lavrov totesi hyvin selvästi, että ihmisoikeudet eivät ole sisäisiä asioita.

Vierailun aikana esiin nousivat esiin myös huoltajuuskiistat, joita Suomen ja Venäjän välillä on ollut. Uusia sopimusjärjestelyjä ei huoltajuuskiistojen varalle nyt tarvita, Tuomioja sanoi.

– Totesimme, että on varmasti hyödyllistä, että viranomaisilla olisi jokin yhteisesti sovittu yhteydenpitomenettely, jossa näitä voidaan tarkastella, hän sanoi MTV3 Uutisille.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on aiemmin nostanut esiin, että Venäjä on muuttunut tiukempaan suuntaan sen jälkeen, kun Vladimir Putin palasi presidentiksi. Tuomioja ei ole vielä valmis sanomaan samaa.

– Voi olla, että se (arvio) vaatii vähän pitemmän aikavälin arvioida, että mikä on pysyvää ja mikä on todellista muutosta. Venäjän kehitys ei viimeisen parin vuosikymmenen aikaan ole ollut suoraviivaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.