Mainos

Sergei Lavrov tapasi Niinistön ja Kataisen – Pussy Riot näkyvästi esillä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Jyrki Katainen ovat tavanneet Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.

Keskustelun aiheina ovat olleet Suomen ja Venäjän väliset suhteet, Syyrian tilanne sekä kansalaisyhteiskunta Venäjällä ja sen kehitys.

Niinistön kanssa esillä oli kansalaisyhteiskunnan kehitys Venäjällä.

Katainen nosti esiin Pussy Riot -kolmikon oikeudenkäynnin. Kolme aktivistia tuomittiin viime viikolla kahden vuoden vankeuteen huliganismista. He soittivat helmikuussa moskovalaisessa kirkossa presidentti Vladimir Putinia vastustavan kappaleen.

Kataisen mukaan keskustelu käytiin rakentavassa hengessä. Pussy Riotin tuomiota kritisoitiin tuoreeltaan monessa maassa.

Lavrov painotti, että Venäjällä oikeuslaitos on riippumaton. Hänen mukaansa Venäjällä on voimassa normaali valitusoikeusmenettely.

Samalla hän huomautti, että jumalanpilkasta voi saada vuosien tuomion muissakin maissa. Hän sanoi ymmärtäneensä, että Suomessakin siitä voisi saada kahden vuoden tuomion.

– Olen lukenut, että Israelissa joku mies oli tuomittu kahdeksi vuodeksi vankilaan, kun hän oli tuonut Tuomiokukkulalle sian pään, Lavrov sanoi tulkin käännöksen mukaan.

Iltapäivällä Lavrov tapasi myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.